O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Ξάνθης, όπου θα έχει επαφές με πολίτες και θα απευθύνει χαιρετισμούς. 

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ελευθερούπολη, την Καβάλα και τη Χρυσούπολη.

Στη συνέχεια,  ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το βιομηχανικό συγκρότημα του Ομίλου Sunlight και τα Θερμοκήπια Θράκης.

Στις 19:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης – Στέγη Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης «Κωνσταντίνος Μπένης».

Τσίπρας από Ιτέα: Εξήγγειλε το δικό του «σχέδιο Κυριάκος»

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε από την Ιτέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξήγγειλε το δικό του «σχέδιο Κυριάκος», ώστε να τον αναγκάσει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα και χαρακτήρισε «ανοησίες» τα σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα», ενώ έκανε έκκληση στους 450.000 νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν πάνε στην κάλπη η ΝΔ και το καθεστώς Μητσοτάκη έχουν τελειώσει».

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιτέα ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε το δικό του «σχέδιο Μητσοτάκης», συσχετίζοντας εμμέσως την εξαγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αποφεύγει την συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα και εφευρίσκει «ψεύτικα ζητήματα».

Είπε χαρακτηριστικά: «Για να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης την συζήτηση για το τι θα γίνει με το εισόδημα, τι θα γίνει με την ακρίβεια, με την ανεργία, με τον αγροτικό κόσμο δημιουργεί ψεύτικα ζητήματα. Για να αποφύγει την συζήτηση για τα μεγάλα θέματα ασχολείται τη μία με τον κ. Βελόπουλο και πώς θα πάρει βουλευτές από τον Βελόπουλο, την δεύτερη πώς θα αποκλείσει τον Κασιδιάρη, την Τρίτη με τον κ. Βαρουφάκη. Βρήκε παρτενέρ για να ασχολείται. Και με το σχέδιο Δήμητρα. Ε λοιπόν το δικό μας σχέδιο δεν λέγεται ‘Δήμητρα’, λέγεται ‘Κυριάκος’.

Ανδουλάκης για την αναγέννηση του ΕΣΥ 

Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του ΕΣΥ παρουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης το απόγευμα σε συγκέντρωση Υγειονομικών στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”, ανήμερα της επετείου του θανάτου του.

«Πρώτο και βασικό στοιχείο σε μια προγραμματική συμφωνία για τον σχηματισμό Κυβέρνησης μετά τις εκλογές, θα είναι η κατάργηση των διατάξεων νόμου, που υπονομεύουν το ΕΣΥ. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε την οποιαδήποτε κυβερνητική συμφωνία, αν αυτή δεν έχει προτεραιότητα ένα νέο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ για όλους τους Έλληνες» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Προχώρησε σε επισκόπηση της απαξίωσης του ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια και ανέφερε ότι από το 2019 την ανικανότητα και αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ διαδέχθηκε η συνειδητή ιδεοληπτική υποβάθμιση του ΕΣΥ από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα συζητήσει στις 13:00 με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών.