Δυσερμήνευτη είναι η δήλωση, που έκανε την Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπου επανέλαβε ότι στόχος του είναι «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, χωρίς παζάρια για υπουργικές καρέκλες».

«Από την πρώτη Κυριακή ισχυρό ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για να μην μπει η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και όχι το δημόσιο συμφέρον», διεμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τη φράση αυτή έστειλε μήνυμα για δημιουργία κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, από τις εκλογές της απλής αναλογικής, χωρίς να επαναλάβει τη φράση «κυβέρνηση με πρωθυπουργό ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα».

Αυτή η θέση του κ. Ανδρουλάκη μοιάζει να ανοίγει τον δρόμο για συνεργασίες, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, καθιστώντας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ρυθμιστή των εξελίξεων.

Συνιστά δε, ένα αμφίπλευρο άνοιγμα, τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά, αφού ναι μεν επιτέθηκε στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέφυγε να θέσει ρητά ως δικούς του όρους το ποιος θα είναι πρωθυπουργός σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως από τις δημοσκοπήσεις τεκμαίρεται ότι θα ήταν δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, διότι τα δύο αυτά κόμματα μαζί δεν συγκεντρώνουν πάνω από 150 έδρες.