Αρνητική εντύπωση προκάλεσε, τόσο σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και σε φίλους της Νέας Δημοκρατίας η παρουσία του ονόματος του πρώην εκπρόσωπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου στη λίστα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους υποψηφίους για την Ανατολική Αττική.

Οι μεν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν, πιστεύοντας ότι ο κ. Αντώναρος δεν έχει καμία σχέση με την ιδεολογική γραμμή του κόμματος της αριστεράς, οι δε οπαδοί της Ν Δ μιλούν για άσχημο παιχνίδι σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συνδέουν και με την στάση ορισμένων “Καραμανλικών”, όπως και της τακτικής, που ακολουθεί η εφημερίδα “Δημοκρατία”. Θεωρούν δηλαδή ότι όλοι αυτοί υποσκάπτουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελώντας τον “Δούρειο Ίππο” σε βάρος της Ν.Δ.

Και αυτό ενισχύεται καθώς ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τηρεί σιγήν ιχθύος, μετά την απόφασή του να μην λάβει μέρος στις εκλογές, κάτι που ερμηνεύεται ως έκφραση δυσφορίας απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «φλερτ» με τον Αντώναρο

Παρότι από την Κουμουνδούρου τις προηγούμενες μέρες διαβεβαίωναν ότι στο υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων που θα ανακοινωνόταν χθες δεν θα υπήρχαν ονόματα που θα συζητηθούν, τελικά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στα ψηφοδέλτια που πήραν για έγκριση αντίκρισαν το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Είναι αλήθεια πως η είδηση για το φλερτ Αντώναρου με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε έντονα το τελευταίο διάστημα, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για τετ α τετ του με τον Αλέξη Τσίπρα όπου κλείδωσε η υποψηφιότητα.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αρκετοί στην αίθουσα ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα όταν είδαν το όνομά του στην Ανατολική Αττική, κυρίως από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεγόμενοι «πλατφορμίτες» δεν είδαν με καλό μάτι τη «μεταγραφή» από το καραμανλικό μπλοκ, ενώ είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους το προηγούμενο διάστημα στις συνεδριάσεις των οργάνων.

Από τους σκληρούς πολέμιους του Κυριάκου Μητσοτάκη

Από την πλευρά των Προεδρικών απαντούσαν πως ο Ευάγγελος Αντώναρος έχει πάρει διαζύγιο εδώ και καιρό από τη ΝΔ και είναι από τους σκληρούς πολέμιους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, συμβολίζει, όπως έλεγαν, ξεκάθαρα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς όλες τις κατευθύνσεις: και προς τα αριστερά, αλλά και προς την Κεντροδεξιά.

Αφού πλέον παρουσιάστηκε ως τετελεσμένο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, δεν υπήρξε -όπως ήταν φυσικό- αντίδραση, ωστόσο δεν αποκλείεται αυτή να εκφραστεί το επόμενο διάστημα, ανάλογα βέβαια και με τη στάση που θα κρατήσει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Άλλωστε, δεν αποκλείεται το άνοιγμα στα λεγόμενα «ορφανά» του «καραμανλικού μπλοκ» να συνεχιστεί, καθώς έχουν μείνει περίπου δέκα θέσεις ανοιχτές, και έχουν ακουστεί έντονα τα ονόματα της Κρινιώς Κανελλοπούλου για την Ηλεία, αλλά και του Άρη Σπηλιωτόπουλου.

Η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση της Ειρήνης Αγαθοπούλου

Ήδη πάντως καταγράφηκε η πρώτη αποχώρηση, καθώς η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου ανακοίνωσε από τη βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ότι δεν συμφωνεί με την υποψηφιότητα του Παύλου Τονικίδη στον νομό και απέσυρε τη δική της από το ψηφοδέλτιο.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε, υπενθυμίζοντας την ανακοίνωση που είχε βγει για τον Παύλο Πολάκη όταν απειλούσε ότι δεν θα κατέβει αν δεν ήταν υποψήφιος και ο Μιχάλης Χαιρετάκης στα Χανιά, αναφέροντας ότι «η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια είναι προαιρετική».

Η αποχώρηση της Αγαθοπούλου προκάλεσε και διαβουλεύσεις στην Κεντρική Επιτροπή σχετικά με το πώς θα γινόταν η ψηφοφορία για τα ψηφοδέλτια, καθώς υπήρξε πρόταση να παραπεμφθεί το θέμα του Κιλκίς στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος. Τελικά έγινε ψηφοφορία, όπου η πλειοψηφία πέρασε τη δική της πρόταση για ενιαία έγκριση των ψηφοδελτίων, ενώ καταγράφηκαν 22 λευκά.

Οι επόμενες κινήσεις του  Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την τελευταία εκκρεμότητα με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος στην Κεντρική Επιτροπή, και μένει τώρα μόνο το Επικρατείας, που χειρίζεται προσωπικά. Γύρω στις δέκα υποψηφιότητες που έχει κρατήσει κενές και θα τις ανακοινώσει μετά το Πάσχα.

Σήμερα συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με τηλεοπτική συνέντευξη, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί σε γειτονιά της Αθήνας στο Ίλιον, όπου θα κάνει βόλτα στην αγορά και θα μιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές για το θέμα της ακρίβειας και την κίνηση ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Κεφαλονιά, όπου θα συναντηθεί με τις τοπικές αρχές και επαγγελματικούς φορείς του νησιού και θα μιλήσει μέσα στην πόλη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα στην προεκλογική εκστρατεία λόγω Πάσχα. Μαζί με την οικογένειά του θα ταξιδέψει στο «νησί των Φαιάκων» -στην πανέμορφη Κέρκυρα, που φημίζεται για τον μοναδικό εορτασμό του θείου δράματος- ώστε να περάσει το τριήμερο.