Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα τις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο  της προεκλογικής εκστρατείας για να αναδείξει την σημασία των έργων στην νότια Πελοπόννησο.

Το πρωί, ο πρωθυπουργός παρέστη στην υπογραφή της σύμβασης για την οδική σύνδεση ‘Αργους – Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Α7 και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις Μυκήνες και το Ναύπλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί το μεσημέρι στο ‘Αστρος Κυνουρίας, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Β΄ Εθνοσυνέλευση, ενώ μετά θα επισκεφτεί τη Μεγαλόπολη.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην υπογραφή της σύμβασης για τον Οδικό ‘Αξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, ο οποίος θα συνδέει την Καλαμάτα με τον Ρυζόμυλο, την Πύλο και τη Μεθώνη και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με πολίτες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Εκεί αναμένεται να τον υποδεχθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια κίνηση, που θα δείχνει το κλίμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία.

Ομιλία για πέντε βασικές προτεραιότητες

Πέντε βασικές προτεραιότητες της ΝΔ για την επόμενη τετραετία παρουσίασε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, κατά την οποία σήμανε την εγρήγορση του κόμματος ενόψει των εκλογών. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της στάσης του σε μείζονα θέματα, ενώ προχώρησε σε μια συνοπτική παρουσίαση του κυβερνητικού έργου και σε σύγκριση με την περίοδο 2015-19 και τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη προτεραιότητα, η αύξηση των μισθών σωρευτικά κατά 25% έως το τέλος του 2027, “εφόσον ακολουθήσουμε μια ετήσια εθνική ανάπτυξη της τάξης του 3%”.

“Διότι και άλλοι μπορεί να υπόσχονται υψηλότερους μισθούς. Το θέμα είναι ότι οι μισθοί δεν αυξάνονται με διατάγματα ή με προεκλογικές εξαγγελίες. Αυξάνονται όταν βελτιώνεται η ανάπτυξη συνολικά, όταν προσελκύουμε επενδύσεις, όταν ζητούνται καλύτερες δεξιότητες” είπε ο πρωθυπουργός.

Δεύτερη προτεραιότητα, η έμφαση σε αξιοπρεπή δημόσια υγεία, σε πολλά μέτωπα. Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι αυτό περιλαμβάνει ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, από τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, την αναβάθμιση των νοσοκομείων, ειδικά των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, και την ανακατασκευή των 157 κέντρων υγείας στη χώρα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τρίτη προτεραιότητα, το καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος, είπε ο κ.Μητσοτάκης παραπέμποντας στον πρώτο εθνικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, πανελλήνιας εμβέλειας, με παραπάνω από 70.000 συμμετέχοντες, ενώ επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του 2027 θα έχουν ψηφιοποιηθεί όλες τις διαδικασίες στο δημόσιο, ώστε να γίνει η Ελλάδα κατά 100% ψηφιακό κράτος.

Τέταρτη προτεραιότητα, η στήριξη της νέας γενιάς, με πολλές διαφορετικές δράσεις, όπως είπε αναφέροντας τις πολιτικές γύρω από τη στέγη, και δεσμεύθηκε ότι εάν εξαντληθούν οι πόροι για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου», θα διπλασιαστεί το κονδύλι, ώστε άλλες δέκα χιλιάδες νέες και νέοι να μπορούν να αξιοποιήσουν τα ευεργετικά οφέλη αυτού του προγράμματος.

Πέμπτη προτεραιότητα, η συνέχιση της εθνικής πολιτικής στα θέματα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας και της μετανάστευσης.