Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχική Πολιτική Νέα ήθη: Ο Κασσελάκης πληρώνει για να μείνουν στις Σπέτσες οι 36...

Νέα ήθη: Ο Κασσελάκης πληρώνει για να μείνουν στις Σπέτσες οι 36 βουλευτές – Ακρίτα: “Επιστολή για πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων”»

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις για την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη βίλα του, στις Σπέτσες, κάτι το πρωτοφανές για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά και συνηθίζεται στο εξωτερικό ως εταιρική πρακτική από πολυεθνικές εταιρείες.

Το “τριήμερο εργασίας” στις Σπέτσες που εμπνεύστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για να φέρει πιο κοντά τους βουλευτές του κόμματός του μαρτυρά για πολλούς το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο “κύκλος εργασίας” που έχουν καθιερώσει οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες για να κάνουν απολογισμό και προγραμματισμό του νέου έτους, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από  βουλευτές οι οποίο έλαβαν ένα email που περισσότερο το ερμηνεύτηκε ως μια διαδικασία αξιολόγησης παρά ως ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να παράξουν έργο.

Ακρίτα : «Το μειλ-φιρμάνι απευθύνεται σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;»

Σε έντονο και με αυστηρό ύφος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, απάντησε στην επιστολή της Θεοδώρας Τζάκρη για την τριήμερη συνεδρίαση στις Σπέτσες.

Η Έλενα Ακρίτα δεν έκρυψε την διαφωνία της για το ύφος του email που εστάλη σε όλους τους βουλευτές του κόμματος ρωτώντας χαρακτηριστικά αν απευθύνεται σε «πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων».

Η Έλενα Ακρίτα έγραψε χαρακτηριστικά:

«Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;».

Η επιστολή της Έλενας Ακρίτα:

«Αγαπητή Γραμματέα της ΚΟ,

Μια διευκρίνιση, παρακαλώ. Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;

Καλή χρονιά

Έλενα Ακρίτα»

Το βράδυ της Τετάρτης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν επιστολή σύμφωνα με την οποία η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος τους πληροφορούσε ότι με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη θα πραγματοποιούνταν τριήμερη συνεδρίαση για τα μέλη της ΚΟ, στις Σπέτσες στις 19 με 21 Ιανουαρίου.

Τζάκρη: “Είναι μια ευγενέστατη υπηρεσιακή επιστολή”

Για το email που εστάλη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο καλούνται σε μια τριήμερη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες μίλησε η γραμματέας του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.

Ερωτηθείσα στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ για τις πληροφορίες περί αντιδράσεων από βουλευτές, σχολίασε πως «δεν υπήρχε καμία αντίδραση, γιατί εγώ επικοινώνησα με έναν προς έναν ξεχωριστά τους βουλευτές».

Σημείωσε ότι ο ίδιος «ο κ. Κασσελάκης εξήγησε στη δήλωσή του γιατί τους καλεί, εγώ μετέφερα την πρόσκληση του προέδρου ως γραμματέας της ΚΟ».

Πρόσθεσε ότι η πρόσκληση αφορά σε μια συνάντηση εργασίας, οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με τα δικά του έξοδα.

«Είναι μια ευγενέστατη υπηρεσιακή επιστολή αυτή που έστειλα» είπε η κ. Τζάκρη, ενώ για την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα σχολίασε «να ρωτήσετε την ίδια».

Πρόσθεσε ότι το email διευκρινίζει πολλά διαδικαστικά και πρόσθεσε: «Είναι ένας καινούριος τρόπος και ξενίζει, όπως ξενίζουν κι άλλες πρωτοβουλίες του προέδρου, όπως ο δανεισμός στο κόμμα».

Τζάκρη: Οι βουλευτές θα μείνουν σε ξενοδοχείο που θα πληρωθεί από τον πρόεδρο

«Θα μείνουν σε ξενοδοχείο που έχει κλειστεί και θα πληρωθεί από τον πρόεδρο. Οι εργασίες θα γίνουν στο σπίτι του προέδρου. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό, και πραγματικά αυτό είναι δάνειο από τον κύκλο των επιχειρήσεων, τον κύκλο των πανεπιστημίων» είπε η κ. Τζάκρη.

Και συνέχισε: «Για περίπου 48 ώρες 35 άνθρωποι θα κάνουν δουλειά. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο τίποτα. Απορώ γιατί λοιδορείτε. Ο κ. Κασσελάκης σηματοδοτεί νέα πράγματα».