Νέα ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ με εσωκομματικές αντιπαραθέσεις αναμένεται, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος ενώ παραμένουν οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε το προεδρικό δάνειο στα κομματικά μέσα ενημέρωσης «Αυγή» και ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο», μέσω εταιρείας στο εξωτερικό.

Ο Κασσελάκης εντελώς αιφνιδιαστικά κάλεσε στο γραφείο του στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου τον Θύμιο Γεωργόπουλο οικονομικό διευθυντή, για να του ανακοινώσει τη λύση της συνεργασίας του με το κόμμα, το οποίο υπηρέτησε επί 15 χρόνια δίπλα και στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίμη Δαρειώτη του οποίου το όνομα η νέα ηγεσία έδωσε στο κτήριο ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο έντονος διάλογος Κασσελάκη – Γεωργόπουλου

«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης μπαίνοντας ορθά κοφτά στο ψητό.

Ο κ. Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».

Ο κ. Κασσελάκης ωστόσο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον κ. Γεωργόπουλο και του ζήτησε να μαζέψει τώρα τα πράγματά του, όπως και έγινε.

Όλα αυτά δεν πρέπει να θεωρούνται τυχαία καθώς ο κ. Κασσελάκης φαίνεται να ενεργοποιεί το σχέδιό του για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υποδομή.

Οι αποκαλύψεις για την εταιρεία του εξωτερικού

Η απόλυση του οικονομικού διευθυντή του κόμματος έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης ότι η εταιρεία OSIOS μέσω της οποία δάνεισε τα κομματικά μέσα βρίσκεται στις ΗΠΑ με τα σχετικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για παράβαση του νόμου καθώς απαγορεύεται βάσει του νόμου του 2016 οι πρόεδροι κομμάτων να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης είχε δανείσει από την προσωπική του εταιρεία το ποσό των 230.000€ για να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων και οι μισθοί Δεκεμβρίου στην Αυγή και στο κομματικό ραδιόφωνο εν αναμονή της εκταμίευσης της κρατικής επιχορήγησης προς το ΣΥΡΙΖΑ η οποία άργησε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρύπα στα οικονομικά.