Ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ1 για τα θέματα επικαιρότητας με έμφαση στον φράχτη του Έβρου αλλά και για όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες με τη βίλα του κ. Ραγκούση.

Ο κ. Ρωμανός σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο τόνισε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε μια στάση ήξεις αφήξεις, 4 στελέχη του χθες, όπως ο κ. Μουζάλας, μίλησαν κατά του φράχτη. Ο κ. Παπαδημούλης στο Ευρωκοινοβούλιο πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για μπλόκο στα ευρωπαϊκά χρήματα για την επέκτασή του. Αυτό είναι πρωτόγνωρο και είναι σε συνέχεια μιας προπαγάνδας αντεθνικής με fake news του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κάνει ζημιά στη χώρα».

Απευθυνόμενος στον κ. Κατρούγκαλο ο Νίκος Ρωμανός επισήμανε: Είστε μια εθνική εξαίρεση στην επέκταση του φράχτη. Εκτός, αν πείτε, σήμερα, πως είστε υπέρ της επέκτασης ή ζητήσετε συγγνώμη για τα fake news της δήθεν “ νεκρής Μαρίας”».

Σχετικά με το θέμα του κ. Ραγκούση και της βίλας του στην Πάρο ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έθεσε κάποια ερωτήματα, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να απαντηθούν. Συγκεκριμένα:

  • «Πώς πήγαμε στα 450τμ. από τα 200τμ. που ήταν η αίτηση άδειας αρχικά για το συγκεκριμένο ακίνητο; Πόσο κόστισε όλη αυτή η επένδυση;
  • Συνάδουν τα ποσά που δόθηκαν για αυτήν την επένδυση με τα πόθεν έσχες του;
  • Πόσα έσοδα έχει ο κ. Ραγκούσης  από αυτήν τη βίλα όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσα δηλώνει στο πόθεν έσχες»;

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Ρωμανός ανέφερε:

«Ο κ. Ραγκούσης ως Τομεάρχης Διαφάνειας φαντάζομαι θα έχει όλη την καλή διάθεση να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις καρτέλες από τις πλατφόρμες που είναι μέσα η βίλα να δούμε πόσα λεφτά πήρε και πόσα δήλωσε στο πόθεν έσχες του».

Ραγκούσης προς Μητσοτάκη με ερωτήματα

Με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία”, με τίτλο: «Η έπαυλη Μητσοτάκη Airbnb από το 2014», ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, προαναγγέλλει ότι αύριο θα δημοσιεύσει την πλήρη δήλωσή του και πως ταυτόχρονα θα απευθύνει δημόσια δύο «προκλήσεις» προς τον πρωθυπουργό. «Θα τολμήσεις να ανταποκριθείς;», ρωτά απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, όπου παραθέτει και το εν λόγω πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για “καυτά ερωτήματα για την άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης της βίλας στην Τήνο”, ο κ. Ραγκούσης αναφέρει:

«Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα! Όμως επειδή δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα κρυφτώ πίσω από εσένα, ή πίσω από συμψηφισμούς. Αύριο Κυριακή θα δημοσιεύσω την πλήρη δήλωσή μου. Ταυτόχρονα θα απευθύνω δημόσια, δύο συγκεκριμένες προκλήσεις προς εσένα. Θα τολμήσεις να ανταποκριθείς;»

Τι αποκαλύπτει η εφημερίδα “Δημοκρατία”

Η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία» με τίτλο «Η Έπαυλη Μητσοτάκη airbnb από το 2014»  θέτει σειρά ερωτημάτων για «την άδεια βραχυχρόνιας μίσθωσης της βίλας» του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τήνο.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για «το παραμυθένιο σπίτι των 471,3 τ.μ., με τα 10 δωμάτια, τις 16 κλίνες, την πισίνα και φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου».

Η εφημερίδα μάλιστα θέτει ερώτημα προς τον πρωθυπουργό αν διαθέτει μέχρι και σήμερα το ακίνητο για τουριστική εκμετάλλευση. Επιπλέον, ερωτάται αν δηλώθηκαν τα εισοδήματα απο την ενοικίαση στο «πόθεν έσχες» και στην Εφορία, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει «αυθαίρετες κατασκευές 55τ.μ. που νομιμοποιήθηκαν με τον νόμο 4495/2017».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο πως στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού το 2021 τα τετραγωνικά της έπαυλης για πρώτη φορά εμφανίζονται να είναι 471,30, ενώ στα προηγούμενα 415,85!

Όπως διευκρινίζεται «η βίλα είχε αυθαίρετες κατασκευές και, μάλιστα, μεγέθους 55 τμ(!), τις οποίες νομιμοποίησε χρησιμοποιώντας τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 4495/2017». Η δε έπαυλη είναι στο 100% κυριότητας της συζύγου του πρωθυπουργού και βρίσκεται «στην τοπική κοινότητα Καρδιανής του Δήμου Εξωμβούργου, στην οποία τοποθετείται η μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου.