“Η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ  με το να ψάχνει να βρει τρωτά της κυβέρνησης, με υπερβολές και εκφραστικά ευφυολογήματα λαϊκίστικης έμπνευσης, δεν είναι δυνατόν να φέρει δημοσκοπικά οφέλη”.

 

Όχι μόνο δεν υφίσταται φθορά, λόγω της πανδημίας, αλλά αντίθετα εμφανίζει ανοδική πορεία η Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με ποσοστά, που αποτυπώνονται στα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας marct για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Μετά από 22 μήνες διακυβέρνησης και 15 μήνες διαχείρισης της πανδημίας η καταγεγραμμένη μέχρι πρότινος κόπωση των πολιτών δίνει την θέση της σε μία μικρή βελτίωση στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος και της δημοφιλίας του πρωθυπουργού την ώρα που οι πολίτες αποδοκιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπολιτευτική του τακτική.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ  με το να ψάχνει να βρει τρωτά της κυβέρνησης, με υπερβολές και εκφραστικά ευφυολογήματα λαϊκίστικης έμπνευσης, χωρίς ουσιαστικές προτάσεις για τα μεγάλα θέματα του τόπου δεν είναι δυνατόν να φέρει δημοσκοπικά οφέλη. Ούτε επίσης το εγχείρημα του ανοίγματος προς το άλλοτε πολυπληθές ΠΑΣΟΚ φέρνει αποτελέσματα, διότι τέτοιου είδους μεθοδεύσεις δεν εκτιμώνται από τους πολίτες ως κινούμενες από έντιμες προθέσεις.

Χαρακτηριστικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν κατά την ανάγνωση των στοιχείων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, όπου η Νέα Δημοκρατία με 39,3% διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 16,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος συγκεντρώνει 22,7%.
Χωρίς την αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά είναι στο 15,4%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 36,4%, έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στην «μάχη» μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για καταλληλότερος πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 51,3% έναντι 22% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως «πληρώνει» δημοσκοπικά τις επιλογές, της αφού το 77,3% κρίνει αρνητικά την έως τώρα τακτική της, την ώρα μάλιστα που το 53,4% των πολιτών κρίνει θετικά το έργο της κυβέρνησης.