«Νέα Αριστερά» είναι το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αριστεράς που ανακοίνωσαν στο «Σεράφειο» επί της οδού Πειραιώς, οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικη Συμμαχία.

Πρόκειται για τους Αλέξη Χαρίτση, Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλέιδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

nea-aristera-2-arthrou

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξαν σύντομες τοποθετήσεις από τους Έφη Αχτσιόγλου, Νάσο Ηλιοπουλο, και Ευκλείδη Τσακαλώτο και ομιλία από τον Αλέξη Χαρίτση. Ακολούθησαν τα επίσημα «αποκαλυπτήρια» του ονόματος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συζήτηση ανάμεσα στους παρόντες βουλευτές και στελέχη των τάσεων «6 συν 6» και της «Ομπρέλας».

Νωρίτερα με ένα βίντεο 8 δευτερολέπτων που δημοσίευσαν -πρώην πλέον- στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε η πρόσκληση στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου ονόματος.

Με ένα μικρό κείμενο λίγων λέξεων ο Αλέξης Χαρίτσης στα social media του, έγραψΕ: «Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144, Αθήνα) στην ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των 11 ανεξάρτητων βουλευτών της Αριστεράς».