Ανάγωγοι ακτιβιστές και νεολαίοι  «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να αποδοκιμάσουν με φραστικές επιθέσεις και με τον χειρότερο τρόπο την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που πήγε επιτόπου στην Καλαμάτα για να συμπαρασταθεί στα θύματα της ναυτικής τραγωδίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ σκοτώνει κόσμο με το φράχτη του Έβρου», της είπαν, μεταξύ άλλων, σε έξαλλο ύφος.

Για πρώτη φορά η πρόεδρος της Δημοκρατίας φάνηκε να ξεχνάει τους τύπους που ορίζει η θέση της, να πλησιάζει τους νεαρούς που της είχαν φραστικά επιτεθεί και να συνομιλεί μαζί τους.

Μερικοί είπαν ότι δεν ήταν πρέπον να απαντήσει η πρόεδρος στους νεαρούς, αλλά τελικά τι θα έπρεπε να κάνει; Να κρύβεται; Να αποφύγει τον διάλογο και να δείχνει έμμεση αποδοχή των ύβρεων; Η κα Σακελλαροπούλου δεν έχασε την ψυχραιμία της, μίλησε δημοκρατικά σε χαμηλούς τόνους, με περίσκεψη και ορθό λόγο απέναντι σε φωνασκούντες νεαρούς που υπερασπίζονταν γενικώς τους μετανάστες και έριχναν το άδικο στο ελληνικό κράτος.

Ειδικά η φράση της κ. Σακελλαροπούλου «ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της χώρας μου» ήταν αποστομωτική. Συμπύκνωσε σε λίγες λέξεις την εθνική πολιτική ασφάλειας και προστασίας των συνόρων της χώρας μας, όπως επιτάσσει το ύψιστο καθήκον της και έθεσε το Μεταναστευτικό στις σωστές διαστάσεις του.

Από την άποψη αυτή αρκετοί επιβραβεύουν την πρόεδρο για το θάρρος των απόψεών της και το “τσαγανό” της.

ΣΥΡΙΖΑ: Τίποτα το επιλήψιμο 

Από την άλλη, με το να επιτίθεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα θέματα εθνικής ασφάλειας, γνωρίζει ότι ουσιαστικά υπάρχει μια αντίδραση απέναντι στα συμφέροντα της χώρας, έστω και αν τους καλύπτει η ηγεσία του κόμματος

Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δεν είδε “τίποτα το επιλήψιμο” στη φραστική επίθεση που εξαπέλυσαν νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς αν τον εκφράζουν αυτές οι θέσεις των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους ανεξάρτητα που ανήκουν αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι. Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα; Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Μετά από αυτή την απάντηση ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου του είπε «εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την ΠτΔ να λένε ότι είναι συνυπεύθυνη ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;».
Με τον Πάνο Σκουρλέτη να απαντάει «όχι, όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία».