Σε περιορισμένο ανασχηματισμό προχώρησε η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από  το μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προέβη στις σχετικές επίσημες δηλώσεις ώρα 18.00 στη γενική γραμματεία Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετείται στο υπουργείο Υγείας, στη θέση του υπουργού Υγείας, την οποία είχε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τοποθετείται στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη θέση που είχε ως τώρα ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας τοποθετείται η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η ανακοίνωση για τον μίνι ανασχηματισμό:

Κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνονται οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Γιατί έγιναν οι κινήσεις Μητσοτάκη

Κυβερνητικές πηγές τόνισαν σχετικά με τον ανασχηματισμό:

«Ο Πρωθυπουργός, όπως έχει δείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν κρίνει, προχωράει σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Και σε αυτή την περίπτωση έδρασε άμεσα και αποφασιστικά για να έχουμε ένα πιο δυναμικό ξεκίνημα τη νέα χρονιά σε κρίσιμους τομείς.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ρουσσόπουλος πάει στο Συμβούλιο Ευρώπης

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το όνομα του Θόδωρου Ρουσόπουλου “δεν παίζει”, καθώς στις 22 Ιανουαρίου, θα γίνει η ψηφοφορία για την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου πιθανότατα θα εκλεγεί ομοφώνως καθώς έχουν υπογράψει υπέρ της υποψηφιότητάς του οι κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των αποχρώσεων.

Ως εκ τούτου η εξόχως τιμητική θέση που θα αναλάβει για πρώτη φορά Έλληνας, δεν επιτρέπουν δεύτερες σκέψεις.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε,  θα γίνει με τη νέα του σύνθεση.

Πολιτικοί παρατηρητές μιλούσαν για ανασχηματισμό εντυπώσεων, λόγω των γνωστών προβλημάτων με τα επεισόδια και την βία, που δεν μπόρεσε να τιθασεύσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οπότε έρχεται πάλι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως άνθρωπος για όλες τις δουλειές να λύσει τα προβλήματα….

Ως προς το υπουργείο Υγείας τονίζουν ότι ο κ. Γεωργιάδης διαθέτει την εμπειρία, αλλά και τις γνωριμίες για να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες, που μπορεί να αποδώσουν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.