Ένα sms, το οποίο σύμφωνα με την πλευρά του Χρ. Καλογρίτσα είχε αποστολέα τον Νίκο Παππά και παραλήπτη τον ίδιο τον επιχειρηματία, προσκόμισαν στο ειδικό δικαστήριο οι δικηγόροι του επονομαζόμενου και ως «κόκκινου εργολάβου», Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος.

Σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα, το μήνυμα αυτό απεστάλη από τον πρώην Υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2016, μετά τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και ενώ είχε ήδη γίνει το ραντεβού με τον κ.Φουρλεμάδη για την εξεύρεση των χρημάτων που είχε ανάγκη ο Χρ.Καλογρίτσας.

Η εμφάνιση του μηνύματος προκάλεσε νέα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με σχόλια για τις οικονομικές συναλλαγές προσώπων του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα.

Το μήνυμα δείχνει, όπως σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία Άγγελος Καραχάλιος τη “στενή συνεργασία μεταξύ Παππά-Καλογρίτσα.

Το επίμαχο sms το οποίο διαβάστηκε στο δικαστήριο γράφει:

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ:

Ιβάν 35
Καλογρ 35
Α2 16
Κουρής 10
Μάρης 4
Καλημέρα
Α2 αυτός που θα δεις 12.30
Α2 και καλογρ είναι αδιαίρετο προφανώς
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ: Νίκο μου! …

Σύμφωνα με τον κ.Καραχάλιο, ως Α2 φέρεται να είναι ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου και σημείωσε: «Είναι το πρόσωπο που το ακούσαμε από την κα Διαμαντή (γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα) ότι συμμετείχε στις συζητήσεις και ότι παρότρυνε τον κ.Παππά να αναφέρει στον Χρ.Καλογρίτσα ότι χρήματα υπάρχουν και θα έρθουν από την Κύπρο.

Νομίζω ότι δεν περιποιεί τιμή η συνεργασία του κ.Παππά με έναν άνθρωπο που οι συνήγοροί του τον είπαν χρεωκοπημένο και μπροστινό του γιου του», είπε ο κ. Καραχάλιος.

Ν.Δ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή όσα αποκαλύφθηκαν σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών.

Η κυβέρνηση σχολίασε τα όσα αποκαλύφθηκαν από την πλευρά Καλογρίτσα για το SMS του Νίκου Παππά, σχετικά με τη μετοχική σύνθεση του επονομαζόμενου και «ΣΥΡΙΖΑ Channel», τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από διανομή τσαντών με μαύρο χρήμα, ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ καναλαρχών».

Μάλιστα, η ΝΔ κλείνει με υστερόγραφο, στο οποίο ζητά από τον Νίκο Παππά να απαντήσει αν πίσω από τον κωδικό «Α2» στα SMS κρύβεται το όνομα του Αρτέμη Αρτεμίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη διανομή τσαντών με ”μαύρο” χρήμα, όπως κατατέθηκε επώνυμα στο Ειδικό Δικαστήριο, φαίνεται, με βάση sms του κ. Παππά που αποκάλυψε σήμερα ο κ. Καλογρίτσας, ότι ειδικευόταν και στη διανομή ποσοστών μεταξύ των καναλαρχών. Κι όλα αυτά, φυσικά, στο όνομα της διαφάνειας και της ελευθεροτυπίας!

ΥΓ: Αλήθεια, θα μας απαντήσει ο κ. Παππάς αν πίσω από τον κωδικό Α2 κρύβεται πράγματι ο Αρτέμης Αρτεμίου;»