Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνησή του διαχειρίστηκε τις κρίσεις με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και παρά τις δυσκολίες τις μετέτρεψε σε ευκαιρίες για τη χώρα.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι αναμετριέται με τα προβλήματα των πολιτών, που, όπως τόνισε, δεν έχουν χρώμα και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια της στον ίδιο δρόμο και στο τέλος της τετραετίας θα κριθεί από το συνολικό έργο της και το πως διαχειρίστηκε τις κρίσεις.

Σημείωσε πως “στην ιστορία της μεταπολίτευσης δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλη κυβέρνηση που να διαχειρίστηκε τόσες δυσκολίες και 30 μήνες μετά την εκλογή της να έχει τόσο σημαντικό προβάδισμα από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκανε αναφορά στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως η πόλη αλλάζει και μετατρέπεται σε σύμβολο των σημαντικών αναπτυξιακών δυνατοτήτων που έχει ο τόπος.

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη, να μειωθούν οι ανισότητες

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα με ειδική φροντίδα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν σήμερα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με παρέμβασή του στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο πλαίσιο του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τη συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία του πάρκου στον χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου και δεσμεύτηκε απέναντι στους δημάρχους και τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ότι θα παρακολουθεί προσωπικά και την προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση των ανισοτήτων σε σχέση με το κέντρο και την ανατολική πλευρά της πόλης.

Συγκριτικό πλεονέκτημα η παρουσία της ΔΕΘ στο κέντρο 

Σε άλλη παρέμβασή του, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αποδίδει εξαιρετικά μεγάλη σημασία στο έργο της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Είπε ότι η παρουσία της ΔΕΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Θα υπάρχει οικονομική, εκθεσιακή, επιχειρηματική δραστηριότητα όλο τον χρόνο, πάρκο και πάρκινγκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έτσι θα δουλέψει όλη η πόλη.