Σε ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εξελίσσεται η μάχη διαδοχής στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνοντας σύνθεση όλων των στοιχείων των δημοσκοπήσεων και των εσωκομματικών τάσεων προκύπτει επικράτηση της Έφης Αχτσιόγλου επί του Στέφανου Κασσελάκη.

Πιο συγκεκριμένα, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να κοντραριστούν μεταξύ τους αυτήν την Κυριακή 17/09, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

Η πιο πρόσφατη, χθεσινή δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, σε δείγμα 1001 ατόμων, έδωσε μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιοι θα αναμετρηθούν για την πρωτιά, ωστόσο έδωσε και κάποια άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το ποιος τελικά θα είναι ο επόμενος ηγέτης του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Από την σύνθεση των συγκριτικών στοιχείων της δημοσκόπησης, λαμβανομένης υπόψη και της πολύ μικρής διαφοράς υπέρ του Κασσελάκη στο Β΄γύρο προκύπτει επικράτηση της Έφης Αχτσιόγλου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και εφόσον δεν λάβει μεγαλύτερη έκταση το ρεύμα υπέρ του Κασσελάκη.

Προβάδισμα της Αχτσιόγλου στο ευρύ κοινό

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis , στο σύνολο των ψηφοφόρων προηγείται η Έφη Αχτσιόγλου με 35% έναντι 19% του Στ. Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 12%, ο Ν. Παππάς με 4% και ο Στ. Τζουμάκας με 3%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, η Έφη Αχτσιόγλου προηγείται καθαρά με 41% έναντι 35% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Ν. Παππάς με 8%, ο Ευ. Τσακαλώτος με 7% και ο Στ. Τζουμάκας με 1%.

Τώρα, στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σίγουρα θα προσέλθουν να ψηφίσουν ο Στ. Κασσελάκης προηγείται με 39% έναντι 31% της Έφης Αχτσιόγλου. Τρίτος ο Ευκλ. Τσακαλώτος με 13% ενώ από 3% συγκεντρώνουν Ν. Παππάς και Στ. Τζουμάκας.

Ποιοι θα ψηφίσουν -Τι θα γίνει με τη συμμετοχή

Αυτό το τελευταίο δεδομένο με το ποιοι και πόσοι εν τέλει θα ψηφίσουν την Κυριακή στην κάλπη, δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο σημαντική είναι για την Κουμουνδούρου η συμμετοχή στις εκλογική διαδικασία.

Το έχουμε δει επανειλημμένα να τονίζεται από τους ίδιους του υποψηφίους αλλά και από τα στελέχη του κόμματος.

Το επιτελείο του Κασσελάκη θεωρεί πάντως ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο μεγαλύτερα θα είναι και τα ποσοστά του.

Δημοσκόπηση Metron για ΣΥΡΙΖΑ: Τα σενάρια β’ γύρου

Τώρα όσον αφορά στον δεύτερο γύρο, κι αν εν τέλει το αποτέλεσμα κριθεί σε δεύτερες κάλπες, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα λιγότερο ξεκάθαρα.

Σύμφωνα πάντα με τη Metron Analysis, στο σύνολο των ερωτηθέντων, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 25% του Στέφανου Κασσελάκη.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει 52%, έναντι 39% του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ και πάλι στους ψηφοφόρους που θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν, ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 45%, έναντι 44% της Έφης Αχτσιόγλου.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα μετά το σποτ Κασσελάκη στη Μακρόνησο, βγήκαν κανονικά τα «μαχαίρια» στο αριστερό στρατόπεδο, με τους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη να επιτίθενται στον Κασσελάκη, με τον Τσακαλώτο μετά να τα «γυρίζει» και με τους Αποστολάκη, Πολάκη και Καρανίκα να στηρίζουν τον Κασσελάκη.

Ακούγονται ακόμα και φωνές για σενάρια διάσπασης του κόμματος, αλλά με την κα Αχτσιόγλου να προσπαθεί να παρέμβει πυροσβεστικά, λέγοντας ότι δεν τίθεται θέμα ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ..