Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης παρέλαβε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο του Bolton στην Αγγλία.

Ο κ. Μηταράκης μετέβη στην αγγλική πόλη για τη σχετική τελετή κι ανάρτησε φωτογραφίες στους λογαριασμούς του στα social media.

«Με ιδιαίτερη τιμή παρέλαβα τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Hon DBA) από το University of Bolton» έγραψε ο Νότης Μηταράκης στον λογαριασμό του στο Facebook.
«Απευθυνόμενος στους τελειόφοιτους στο Δημαρχείο του Bolton, είπα ότι όταν και εγώ αποφοίτησα το 1995, τότε όλοι έλεγαν ότι ζούμε σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο. Αυτό που ίσχυε τότε, είναι πολύ πιο επίκαιρο σήμερα. Όπως είπε ο Sir Ken Robinson “αν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις λάθος, δεν πρόκειται ποτέ να σκεφτείς κάτι πρωτότυπο”»

Ο Νότης Μηταράκης, οι σπουδές και οι απασχολήσεις του

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 7.10.1972.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έγγαμος, με μία κόρη.
Επάγγελμα:
Οικονομικός Αναλυτής.
Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα του στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας. Βραβεύτηκε το 2005 ως ο καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey).
Σπουδές:
• Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Deree (BSc στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – 1995)
• Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις – 1998)
• INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων – 2003)
• Εταίρος (Fellow) Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων
• Κάτοχος διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (CFA).
Ξένες γλώσσες:
Αγγλικά, Γαλλικά.

Ο κ. Μηταράκης συγκέντρωσε κολακευτικά σχόλια πολλών συναδέλφων του, αλλά και δημοσιογράφων για το επίπεδο των σπουδών του στην οικονομία και στη Διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι μάλιστα αρκετοί αυτοί, που αναρωτήθηκαν τι δουλειά έχει στα υπουργεία Προστασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, αφού θα μπορούσε να έχει καλύτερες επιδόσεις σε τομείς οικονομίας και ανάπτυξης.