Θ. Δρίτσας για Στ. Κασσελάκη: Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει νέο κόμμα.-

Να επιταχυνθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν με κείμενο – παρέμβαση για την κρίση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στο κείμενο ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία για το ζήτημα των διαγραφών να συφωνηθεί νέος οδικός χάρτης για το Συνέδριο ώστε να έρθει πιο γρήγορα καθώς παράταση της σημερινής κατάστασης ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για το κόμμα.

Το κείμενο Αχτσιόγλου-Χαρίτση-Ηλιόπουλου:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σοβαρότατη κρίση. Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση – απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν – να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο.

Οι πολιτικές διαφωνίες είναι υπαρκτές. Για αυτό άλλωστε έχει ήδη προσδιοριστεί η διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου, το οποίο θα πρέπει πια να επισπευσθεί. Η πορεία μας όμως μέχρι αυτό θα πρέπει να διανυθεί με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μια μακρά παράδοση εσωτερικής δημοκρατίας με κανόνες και σεβασμό των διαδικασιών. Ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, η αναζήτηση της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων ήταν δεδομένη. Η ενότητα προϋποθέτει συλλογικότητα, τήρηση των διαδικασιών, αρχές.

Υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είναι αναγκαία η άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος. Έχουμε όλες και όλοι ευθύνη για την ενότητα. Και πρώτη απ’ όλους η ηγεσία του κόμματος».

Θ. Δρίτσας για Κασσελάκη: Να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει νέο κόμμα

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «εξαπάτηση και παραπλάνηση», ενώ τον χαρακτηρίζει «παράγοντα αποσταθεροποίησης».

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook παίρνει για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση απέναντι στις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη και τονίζει -χρησιμοποιώντας τη φράση του ίδιου του προέδρου- πως «δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη δημοκρατική διέξοδο στο διαγραφόμενο αδιέξοδο από το να συνειδητοποιήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης το κακό που ήδη έχει κάνει με τις επιλογές του και τα προσωπικά σχέδιά του και να πάρει τη γενναία απόφαση να θέσει εαυτόν εκτός ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, όπως το θέλει».τις καταγγελίες Σκουρλέτη για τρολ και μηχανισμό μαύρης προπαγάνδας επί Τσίπρα

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος της ανάρτησής του αναφέρεται στο γεγονός πως είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, «η οποία ως γνωστόν επίσης έχει εκλεγεί από όλα τα μέλη, δηλαδή από τη ”βάση” του κόμματος και μάλιστα με περιφερειακή εκπροσώπηση».