Με ένα θλιβερό έγγραφο η αρμόδια διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη αστυνομική φρουρά την οποία είχε ζητήσει ο ίδιος για λόγους ασφαλείας επικαλούμενος και ομοφοβικές επιθέσεις.

Η αστυνομική φρουρά είχε διατεθεί και με αυτήνκυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά και ο σύντροφός του.

Ο Κασσελάκης είχε αιτηθεί αστυνομική προστασία για τον ίδιο, ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τον σύντροφό του, γεγονός που ο ίδιος απέκρυψε όταν χθες το βράδυ αφού δημοσιοποιήθηκαν οι πληροφορίες περί αστυνομικής φρουράς με ανάρτησή του στα social καταφέρθηκε εναντίον όσων… δημοσιοποίησαν την είδηση.

Επίσης αντέδρασε εναντίον όσων είχαν απορίες για τους λόγους για τους οποίους του δόθηκε αστυνομική φρουρά. Ταυτόχρονα δήλωσε ότι παραιτείται της αστυνομικής προστασίας.

Η ανάρτηση του Κασσελάκη

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Έχω δεχτεί με στωικότητα χιλιάδες ακραία ομοφοβικά μηνύματα καθώς και απειλές για τη ζωή μου. Σήμερα, διαπλεκόμενα ΜΜΕ, συνεχίζοντας τον βρόμικο πόλεμο εναντίον μου, βγήκαν και είπαν ότι “ο Κασσελάκης κυκλοφορεί με τρεις αστυνομικούς!”, αναφερόμενα “σε εύλογες απορίες”.

Όλα στο φως πάντα από μένα! Με το πρώτο έγγραφο που επισυνάπτω, η Γενική Διεύθυνση Επίσημων και Ευπαθών Στόχων έκρινε ότι δικαιούμαι αστυνομική φύλαξη, μέχρι το πέρας των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προφανώς λόγω των περιοδειών και δημόσιων εμφανίσεων που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Το έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, που δείχνει την νοοτροπία των αστυνομικών υπηρεσιών και την ευκολία με την οποία διατίθενται αστυνομικοί και μάλιστα της προτίμησης των αιτούντων για την φύλαξή τους την ώρα, που λείπει το απαραίτητο προσωπικό για τις ανάγκες στους δρόμους των πόλεων.

Η ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.

Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικά με την προστασία του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως υπογραμμίζεται, ζήτησε προστασία για τον ίδιο καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σχετικά με τη διάθεση αστυνομικών για την προστασία υποψηφίου προέδρου κόμματος, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

– Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αιτήθηκε τη φύλαξη του ιδίου, καθώς και προσώπου του περιβάλλοντός του.

– Το αίτημα διαβιβάστηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες. Για τη διαχείριση του αιτήματος και τη διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

– Κατόπιν δημόσιας τοποθέτησης για τη μη διάθεση του εν λόγω αστυνομικού προσωπικού η αστυνομική δύναμη που είχε διατεθεί θα αποσυρθεί”.