Γκρίνιες, διαρροές, απορίες και κλίμα αβεβαιότητας επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη για σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, κάτι το ασυνήθιστο στα πολιτικά ήθη, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους των βουλευτών του κόμματος.

Ήδη ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην παρευρεθεί, ενώ η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε ενστάσεις για την επιλογή του νησιού, προτιμώντας κάποια πυρόπληκτη περιοχή, όπως έγραψε.

Ο εκνευρισμός από την πλευρά των βουλευτών αποδίδεται στις πρακτικές Κασσελάκη που θυμίζουν λειτουργία πολυεθνικού ομίλου και όχι κόμματος.

Το κλίμα θα βελτιωθεί ή θα επιδεινωθεί ανάλογα με την στάση, που θα τηρήσει και αν θα   είναι παρών στο τριήμερο των Σπετσών ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος δεν ήταν ανάμεσα στους αποδέκτες του ομαδικού e-mail το οποίο έστειλε η γραμματέας του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, ωστόσο έλαβε ξεχωριστή πρόσκληση να βρεθεί και εκείνος στη βίλα του Στέφανου Κασσελάκη το τριήμερο 19 με 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες  ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναμένεται να είναι παρών στο τριήμερο των Σπετσών. Μάλιστα, από το περιβάλλον του αναφέρουν πως, όπως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί δεν συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις των κόμματων τους, έτσι και ο ίδιος επιλέγει σε ποιες είναι παρών.

Μάλαμα: Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω…

Αντιδράσεις εκδηλώνονται και από άλλους βουλευτές.

Η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα μιλώντας στο “Κόκκινο Θεσσαλονίκης” και σε ερώτηση εάν θα παρευρεθεί στον «κύκλο εργασίας» στις Σπέτσες, απάντησε ειρωνικά: «Με πειράζει το καράβι, δεν νομίζω… Για πείτε μου…» είπε στον δημοσιογράφο, δείχνοντας ότι δεν θέλει να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα. Η αντίδραση αυτή έρχεται να προστεθεί στην αναταραχή που έχει προκληθεί εντός ΣΥΡΙΖΑ από τη νέα πρωτοβουλία Κασσελάκη.

Ειρωνικός ήταν και ο τόνος της Έλενας Ακρίτα, που αναρωτήθηκε χθες αν το e mail απευθύνεται σε βουλευτές ή σε πρωτοετείς της σχολής αστυφυλάκων…