Δεν φαίνεται να πτοείται από το κύμα αποχωρήσεων στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, που πέρασε Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες, χαλαρός και χαμογελαστός να κερνάει πολλά σφηνάκια, προφανώς σε μεγάλη παρέα.

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνονται οι αποσχιστικές τάσεις και μετά το δεύτερο κύμα διάσπασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στις Σπέτσες, όπου διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία, να το έχει ρίξει έξω το Σαββατόβραδο με σφηνάκια σε μπαρ.

Λίγο νωρίτερα αποχωρούσαν από το κόμμα του τα 2/3 της Νεολαίας, καθώς και πολλά στελέχη που είχαν αναδειχθεί κατά τη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε για διήμερο στις Σπέτσες, όπου χθες το βράδυ βγήκε και διασκέδασε με ποτό και σφηνάκια.

Στην εν λόγω φωτογραφία, μάλιστα, εμφανίζεται χαλαρός και χαμογελαστός να κερνάει πολλά σφηνάκια, προφανώς σε μεγάλη παρέα.

Αποχωρήσεις της Νεολαίας και πανεπιστημιακών

Στο μεταξύ το κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Χθες αποχώρησαν τα 2/3 του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας.

Ανάμεσα στα 31 μέλη, που υπογράφουν και τη σχετική ανακοίνωση με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, βρίσκονται και η Αρίστη Καραγκούνη, ανιψιά του Αλέξη Τσίπρα, κόρη της Ζανέτ Τσίπρα, η οποία θεωρείται εκ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και ο Άγης Ρήγας, γιος του Πάνου Ρήγα, πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των των ατόμων που θεωρούνται εκ των στενών του κύκλου Κασσελάκη και ο οποίος εντάσσεται στους νεο-προεδρικούς.

Τα 32 μέλη του ΚΣ της Νεολαίας ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους με κείμενο, στο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

“Η αλλαγή ηγεσίας και η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δεν δείχνει ωστόσο να μπορεί να αντιστρέψει την πορεία διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντιθέτως, η στρατηγική και μια σειρά ενεργειών του νέου προέδρου και της ηγετικής ομάδας δείχνουν να επιταχύνουν αυτή τη συνθήκη. Η νέα σελίδα για το χώρο μας, φαίνεται ότι διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, σε μια ξένη για εμάς κατεύθυνση”.

Για διχαστική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα γύρω του 50 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανακοίνωσαν το Σάββατο την αποχώρησή τους από το κόμμα.

 Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος και νέο κόμμα στα σκαριά

Τη Δευτέρα, επίσης οι 11 βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου-Χαρίτση και της Ομπρέλας του Ευκλείδη Τσακαλώτου θα αποφασίσουν σε κοινή συνεδρίαση για τους ρόλους που θα αναλάβουν ο καθένας, έτσι ώστε από τη Δευτέρα κιόλας να καταθέσουν στον πρόεδρο της Βουλής το αίτημα για τη συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ωστόσο, τα κορυφαία στελέχη και οι υπουργοί της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι είναι έτοιμοι να κάνουν το δεύτερο, αποφασιστικό βήμα ενόψει ευρωεκλογών, με την ίδρυση και του νέου κόμματος.

Οι συζητήσεις είναι ιδιαίτερα προχωρημένες, καθώς, μετά την σύσταση της νέας ΚΟ είναι έτοιμοι και τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα της κυβερνώσας και ανανεωτικής Αριστεράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί και τα γραφεία που θα στεγάσουν τον «νέο ΣΥΡΙΖΑ», στον Νέο Κόσμο.