Για «πολιτική, εγκληματική οργάνωση» μίλησε ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης,  αναφερόμενος στην Ελληνική Λύση και απηύθυνε σοβαρές καταγγελίες κατά του Κυριάκου Βελόπουλου.

Το πρωί, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αποχωρήσας βουλευτής είπε χαρακτηριστικά «έχουμε βεντέτα, ή εγώ ή ο Βελόπουλος», ενώ αποκάλεσε την Ελληνική Λύση «πολιτική, εγκληματική οργάνωση».

«Θα αποκαλύψω όλη την πολιτική, εγκληματική οργάνωση του Κυριάκου Βελόπουλου, που μπορεί να εξελιχθεί χειρότερη από τη Χρυσή Αυγή», είπε ο Αντώνης Μυλωνάκης.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Μυλωνάκης προχώρησε σε ακόμη πιο βαριές καταγγελίες κατά του κόμματος που βρισκόταν μέχρι πρότινος.

Οι βουλευτές δίνουν κάθε μήνα 500 ευρώ “μαύρα”

Όπως είπε, οι βουλευτές ενισχύουν κάθε μήνα το κόμμα με 1.500 ευρώ.

«Τα 1.000 τα παίρνει το κόμμα απευθείας από τη μισθοδοσία, έχει γίνει συμφωνία, και τα άλλα 500 ευρώ το μήνα μαύρα. Μαύρα. Ευθέως, δηλαδή. Σε φάκελο. Μπορεί να κατηγορηθούμε κι εμείς δηλαδή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», υποστήριξε.

«Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε 1.000+500 ευρώ. Τα 1.000 ευρώ είναι το όριο, τα 500 είναι μαύρα. Δηλαδή 250.000 για 4 χρόνια. Εικάζω ότι χρησιμοποιούνται για το κόμμα, αλλά δεν πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται;» επέμεινε, προσθέτοντας ότι οι βουλευτές φορολογούνται για όλο το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ερωτηθείς γιατί τα ισχυρίζεται σήμερα όλα αυτά, απάντησε: «Επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη πλέον και προσπάθησαν να με σπιλώσουν».

Ο κ. Μυλωνάκης ζήτησε να γίνει έλεγχος των οικονομικών του κόμματος, για να βρεθεί πού πήγαν τα χρήματα, αν και πρόσθεσε ότι δεν κατηγορεί κανέναν, απλώς ζητά έλεγχο.

Τέλος, ερωτηθείς αν έχει αποδείξεις, απάντησε: «Θα δούμε, όταν βγάζω κάτι θα λέω και από πού προήλθε αυτό που λέω».

Βελόπουλος  για Μυλωνάκη: “Γυρολόγος που μιλάει πολύ”

Για το επεισοδιακό κλίμα που έχει προκληθεί στην Ελληνική Λύση μετά την αποχώρηση των βουλευτών της, Αντώνη Μυλωνάκη και Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου, αλλά και την αλλαγή περιφέρειας στον Απόστολο Αβδελά, με αφορμή σενάρια «αποστασίας», μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Συγχαρητήρια στην επιτροπή δεοντολογίας. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι είχε απόλυτο δίκιο στην επιλογή της. Εμείς ως κόμμα θέλαμε να κάνουμε μια κάθαρση. Κάθαρση στον τόπο, διαφάνεια παντού και όχι σκιές. Και όπως αποδεικνύεται η επιτροπή έκανε κάθαρση», ανέφερε αρχικά μιλώντας στον Real FM.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αντώνη Μυλωνάκη «γυρολόγο που μιλάει πολύ και εκτίθεται», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλο κόμμα.

«Σκιές εμείς δεν δεχόμαστε, είναι δεδομένο αυτό σκιά καμία. Βγήκε ένα δημοσίευμα, βγήκαν αλλεπάλληλα δημοσιεύματα από διάφορα σάιτ. Αυτό που έκανε το κόμμα ήταν το αυτονόητο. Να διαφυλάξει και τους βουλευτές από αυτά που ακουγότανε, δηλαδή για χρηματισμό αλλά και το κόμμα. Τους πρότεινε να κατέβουν σε μια άλλη εκλογική περιφέρεια και στις επόμενες εκλογές όταν καταλαγιάσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ενδεχόμενο να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση», πρόσθεσε.

“Ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο ομιλών εκτίθεται”

«Δυστυχώς όμως, ακούγοντας όλα αυτά που γίνονται τέσσερις μέρες, έχω πολλές ερωτήσεις να κάνω. Θα δώσω μια συμβουλή σε όλους, κυρίως στους παραληρούντες τέως υποψηφίους, ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο ομιλών εκτίθεται. Τα δύο τουλάχιστον από τα τρία που προανέφερα ισχύουν, διότι ο συγκεκριμένος ( Αντώνης Μυλωνάκης ένας από τους τέως υποψηφίους) είπε το εξής αμίμητο ότι ”από τον Σεπτέμβριο ήθελα να φύγω”. Άρα καλώς έπραξε η επιτροπή», είπε ο κος Βελόπουλος

«Κανένας δεν λασπολογεί κανέναν, εμείς πήραμε τα δημοσιεύματα, έγινε χαμός στο κόμμα, η επιτροπή δεοντολογίας κάλεσε τους συγκεκριμένους να εξηγήσουν, όχι σε απολογία, ο συγκεκριμένος τέως υποψήφιος ούτε καν έστειλε επιστολή, ούτε το αυτονόητο δεν έκανε, γιατί υπάρχουν και όργανα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Σε αυτό το κόμμα πρωτοκλασάτα άτομα είναι μόνο οι ψηφοφόροι του και όποια στελέχη σοβαρά.

Όταν σε καλεί η επιτροπή δεοντολογίας να στείλεις μια επιστολή, να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με το δημοσίευμα και δεν την στέλνεις, θεωρώ ότι από εκεί και πέρα, η ασέβεια προς τα όργανα, είχε και το αποτέλεσμά της. Και εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι είχαν απόλυτο δίκιο οι άνθρωποι και μπράβο τους και συγχαρητήρια», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος