“Είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ανίκανοι να συμβάλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας. Μένουν μόνο στον αντι-μητσοτακισμό”.-

Βαρύτατες εκφράσεις για πρώην συντρόφους του χρησιμοποιεί σε ένα μακροσκελές άρθρο του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιώργος Σταθάκης, κατακεραυνώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την σημερινή ηγετική ομάδα για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί.

Σε άρθρο του στο news247.gr με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια», κάνει λόγο για το κόμμα «Κασσελάκη-Παππά-Πολάκη», το οποίο χαρακτηρίζει «λαϊκιστικό», καθώς, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος του κόμματος «εκπροσώπησε τη “λαϊκιστική” τάση του, την “Κίνηση Μελών” (Ν. Παππάς, Ρ. Δούρου, Π. Πολάκης, Θ. Τζάκρη κ.λπ.) και τους νεοεισελθόντες (Αντώναρος κ.λπ.)».

Προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι

Μάλιστα, αναφέρεται και στην τακτική τους, τονίζοντας:  «Οι λαϊκιστές είναι θιασώτες της αναβίωσης του παραδοσιακού δικομματισμού. Είναι φιλικοί στη χρήση παραδοσιακών εργαλείων πολιτικής, όπως οι πελατειακές σχέσεις, ενώ ο πολιτικός τους λόγος είναι επικεντρωμένος στον “αντι-μητσοτακισμό”, δηλαδή στην ανάδειξη των στοιχείων διαφθοράς, ανικανότητας, αλαζονείας, από την παρούσα κυβέρνηση και τον “ψευτο-πατριωτισμό”.

Προγραμματικά είναι παντελώς ανύπαρκτοι και ως πολιτικό προσωπικό ανίκανοι να συμβάλουν στην παραγωγή νέων ιδεών για την κατάκτηση της πλειοψηφίας ή τη διακυβέρνηση».

Ο κ. Σταθάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως από το 2019 και έπειτα ακολουθήθηκε λάθος στρατηγική από το κόμμα και πως επικράτησαν, τελικά, οι λαϊκιστές μέσα στο κόμμα, οι οποίοι, όπως λέει, είχαν γίνει οι καλύτεροι προπαγανδιστές του Μητσοτάκη.

Κάνει λόγο για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στο τέλος του άρθρου αφήνει ανοιχτό το σενάριο για δημιουργία νέου κόμματος προκειμένου να συσπειρώσει όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ του Κασσελάκη ο στιχουργός Μωραίτης

Με μια ανάρτηση-προειδοποιητική βολή, ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης λέει στον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρήσει στις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή, αλλιώς θα χάσει τον κόσμο που τον πίστεψε.

Ο γνωστός στιχουργός, ο οποίος δεν έχει κρύψει τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, επιτίθεται σε όσους θέλουν να πάνε πίσω οι διαγραφές των Τζουμάκα, Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

«Άνθρωποι με μηδενικό πολιτικό ένστικτο. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αν δε διαγραφούν τα τέσσερα στελέχη της απόλυτης παρακμής ως την Κυριακή, Κασσελάκης δεν υπάρχει τη Δευτέρα;» διερωτάται ο Νίκος Μωραΐτης. Προειδοποιεί δε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν λοιπόν, Στέφανε Κασσελάκη, δεν μπορείς να διαγράψεις τέσσερις υβριστές και σε τρέχουν από το ένα κομματικό όργανο στο άλλο, τι να αλλάξεις; Άσ’ το, αλλάζουμε εμείς και πάμε σπίτια μας, όπως 1.000.000 ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα».