Καλύπτει σταδιακά την διαφορά των προτιμήσεων, που έχασε λόγω του τρομερού δυστυχήματος των Τεμπών η Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνουν οι αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Τα νέα ποσοστά ικανοποιούν κάπως τα στελέχη της Ν Δ , αλλά δείχνουν ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία, ακόμη και στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου.

“Βούτυρο στο ψωμί” της Ν Δ αποτελούν οι εξελίξεις στο κόμμα του Κ. Βελόπουλου, όπως επίσης και η σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τις “Δήμητρες” και για το κλείσιμο τραπεζών. Οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για ενδεχόμενη ψήφο ανοχής από τον Βαρουφάκη, δεν φαίνεται να πείθουν τους ψηφοφόρους, διότι και πάλι δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση, όπως την φαντάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Νέα δημοσκόπηση: Διαφορά 6,5%%

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στο 6,5% διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, .

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους προτιμούν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στην αναλογική κατανομή εδρών δεν προκύπτει κυβέρνηση με οποιονδήποτε (πολιτικά εφικτό) συνδυασμό -είτε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε συγκυβέρνηση ηττημένων.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 31% (από 29,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στάσιμος στο 25%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 9% (πεσμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα), το ΚΚΕ είναι σταθερό στο 5,5%, το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 4,5% (από 3,5%), η Ελληνική Λύση στο 3,5% και το κόμμα Κασιδιάρη στο 3%.

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 11% και το λευκό/άκυρο επιλέγει το 3,5%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ ανεβαίνει στο 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25,5%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 9,5%, το ΚΚΕ στο 6%, το ΜέΡΑ25 στο 5%, η Ελληνική Λύση στο 4%, οι Έλληνες στο 3% και 11% αναποφάσιστοι.

Pulse: Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης προηγείται σταθερά η ΝΔ με 30 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας, μάλιστα, τη διαφορά της. Το ποσοστό της ΝΔ είναι 56% (από 52%), του ΣΥΡΙΖΑ 26% (από 28%).

Pulse: Οι πολίτες προτιμούν πρωθυπουργό Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προτιμότερο να είναι πρωθυπουργός απαντά το 38% (ποσοστό ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα (από 25%) και 9% του Νίκου Ανδρουλάκη (από 11%).