Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της πανδημίας ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν διαθέτει ούτε σχέδιο ούτε σοβαρότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να απορρίψουν τον διχασμό» -τον οποίο του καταλογίζει ότι καλλιεργεί-, «να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες», γιατί «πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντι» στην απειλή της πανδημίας που «χτυπά πάλι την πόρτα μας».

Πολιτικοί παρατηρητές τονίζουν ότι το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κόσμο να εμβολιαστεί είναι στα θετικά του, καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για να μην υπάρχουν πολιτικά “άλλοθι” στους πολίτες.

Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλά για απουσία σχεδίου και αξιοπιστίας της κυβέρνησης, ενώ την κατηγορεί παράλληλα για έγνοια να μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, παρά στο πώς θα αντιμετωπίσει την πανδημία. Επαναλαμβάνει τα σημεία της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως προς το τι έπρεπε να έχει γίνει και κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «δυστυχώς η πανδημία χτυπάει για άλλη μια φορά την πόρτα μας. Παρότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε το τέλος της και μας διαβεβαίωνε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε πάλι στη λεωφόρο της αγωνίας». Σημειώνει πως «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχουμε μια κυβέρνηση που στερείται σχεδίου και αξιοπιστίας» και ότι «έχει έγνοια πώς θα μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και πώς θα επιτεθεί στην αντιπολίτευση, παρά πώς θα αντιμετωπίσει τη πανδημία».

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή βάλαμε πλάτη προτάσσοντας την ανθρώπινη ζωή έναντι του κομματικού συμφέροντος», σημειώνει, τονίζοντας ότι «ζητήσαμε συνεννόηση, ακόμη και να μοιραστούμε την ευθύνη με κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας. Καταθέσαμε προτάσεις. Στηρίξαμε τόσο τα δύσκολα μέτρα όσο και τον εμβολιασμό». «Και η κυβέρνηση τι έκανε;», ρωτά, για να προσθέσει: «Φιέστες, επικοινωνία, ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, ψεύτικες προσδοκίες και εκμετάλλευση της πανδημίας ως ευκαιρία για αντικοινωνικά μέτρα και απευθείας αναθέσεις σε φίλους και εκλεκτούς».