Αγεφύρωτα φαίνεται ότι είναι τα δυο στρατόπεδα στο ΣΥΡΙΖΑ και όλα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο με τον οποίο ο νέος πρόεδρος θα επιλέξει να κινηθεί τα επόμενα 24ωρα σε σχέση με τις κομματικές διαδικασίες και τις συναινετικές προσεγγίσεις που επιβάλλουν τα κομματικά όργανα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε ευθέως ως υπονομευτές τους οκτώ Βουλευτές που του είπαν και προσωπικά όχι στο να αναλάβουν ρόλο στην κοινοβουλευτική ομάδα και η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητη την πρόκληση.

Η Πολιτική Γραμματεία μετά τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι δεν θα ανεχτεί την υπονόμευση της ΚΟ αναμένεται να συνεδριάσει σε θυελλώδες κλίμα με τον πρόεδρο όμως του κόμματος να μην είναι παρών, καθώς την Κυριακή το πρωί αναχωρεί για τις ΗΠΑ.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το ερώτημα που τίθεται τώρα από πολλούς είναι τι θα βρει ο νέος πρόεδρος επιστρέφοντας μετά από δέκα ημέρες από την Αμερική καθώς ήδη από τους νεοπροεδρικούς εκφράζεται η βεβαιότητα ότι από τη πλευρά της Ομπρέλας κυρίως θα συνεχιστεί η προσπάθεια απαξίωσης και ακύρωσης της δυναμικής του νέου προέδρου.

Αντίδραση Κασσελάκη απέναντι σε «λευκή απεργία»

Σε κάθε περίπτωση όσοι έχουν ταχθεί αναφανδόν υπέρ του νέου προέδρου δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο πρόεδρος σήκωσε το γάντι και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους απέναντι σε μια «λευκή απεργία» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα.

Από το περιβάλλον του προέδρου επισημαίνουν ότι δεν νοείται απεργία στο κόμμα και να μην ασκείς τον ρόλο που σου ανέθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους που είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και για αυτό ακριβώς, όπως σημειώνουν, δεν νοείται και η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος υποστήριζε οτι ο κ. Κασσελάκης απέναντι σε εκείνους που θέτουν τον εαυτό τους σε ρόλο ουσιαστικά υπονομευτή της ΚΟ αυτή τη φορά έπραξε το σωστό κάνοντας σαφή και ευδιάκριτα τα όριά του, σε αντίθεση με το λάθος μήνυμα ανοχής που εξέπεμψε μετά το ραντεβού με τον Νίκο Φίλη ο οποίος τον εξύβριζε τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του στην ηγεσία.

Από τους εναπομείναντες βουλευτές, χωρίς ρόλο τομεάρχη, οι περισσότεροι έχουν αρνηθεί προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, οποίος επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά.

Αδυναμία συνεργασίας με Πολάκη και η Θεοδώρα Τζάκρη

Και αυτό γιατί η οργή τους ξεχείλισε μετά και την απειλή Κασσελάκη για έξοδο από τα επόμενα ψηφοδέλτια.

Μάλιστα όπως επισήμανε κορυφαίο στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης οι αρνήσεις δεν ήταν από καπρίτσιο απέναντι στην αντικειμενική αδυναμία συνεργασίας με πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά τα στελέχη αυτά κατέστησαν στον κ. Κασσελάκη σαφείς τους πολιτικούς όρους που θέτουν για να αναλάβουν τις ευθύνες ενός κοινοβουλευτικού τομέα.

Κορυφαίο ζήτημα ανάμεσα σε αυτούς τους όρους είναι και το θέμα της εμπιστοσύνης, με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να επισημαίνουν το σοβαρό έλλειμμα σε αυτό το σκέλος αν συνυπολογιστεί ότι κάποιοι από αυτούς δεν πήραν απάντηση από το κ. Κασσελάκη για τον άξονα του πολιτικού σχεδίου μετά την εκλογή του στο τιμόνι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η τάση «Ομπρέλλα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, πάντως, βρίσκεται σε έντονο αναβρασμό, με τα στελέχη να ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Ομπρέλα» ετοιμάζει κείμενο παρέμβαση, ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα το εμφανίσουν πριν την κρίσιμη μάχη του Β΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Νέοι “Κασσελάκηδες” με το isyriza.gr.

Σε κάθε περίπτωση, απέναντι στις επικρίσεις της «Ομπρέλας» για άγνοια του κ. Κασσελάκη στις προβλέψεις του καταστατικού για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, υπάρχει και η πρόβλεψη του isyriza.gr.

Πολλοί είναι εκείνοι που στην προτροπή του νέου προέδρου να εγγραφούν στην πλατφόρμα, για να βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο, βλέπουν τα εσωτερικά ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, τον τρόπο με τον οποίο η νέα ηγετική ομάδα σχεδιάζει την παράκαμψη των καταστατικών προβλέψεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα από την πλατφόρμα του isyriza έγινε μέλος και ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης και δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένουν μέσα από αυτή την πλατφόρμα να αναδειχθούν και τα νέα πρόσωπα που θα παρουσιάσει και θα τον πλαισιώσουν, όπως έχει υποσχεθεί ο νέος πρόεδρος.