Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 17:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ σε φακέλλους, που έχουν δοθεί στους υπουργούς μπαίνουν χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση του έργου τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Τα μέλη της νέας κυβέρνησης ορκίστηκαν χθες από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτη μέρα δουλειάς στα Υπουργεία για την νέα κυβέρνηση σήμερα, με Υπουργούς και υφυπουργούς να καταφτάνουν από νωρίς στα πόστο τους, δηλώνοντας έτοιμοι να «σηκώσουν μανίκια» και να ξεκινήσουν δουλεία.

Χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη οι νέοι υπουργοί ορκίστηκαν και σήμερα αναλαμβάνουν και επίσημα τα χαρτοφυλάκιά τους.

Απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη στον Τζήμερο

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη έφτασε νωρίς σήμερα στο νέο υπουργείο, και σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους απάντησε και στον Θάνο Τζήμερο που τη χαρακτήρισε «άγαμη και άτεκνη».

«Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητα μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν», ανέφερε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Σίγουρα πάντως η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», συμπλήρωσε.