Επεισοδιακή εικόνα παρουσίασε την πρώτη μέρα η χωροταξική τοποθέτηση των κομμάτων στη Βουλή, με τον ΣΥΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται γιατί ακριβώς πίσω από τους βουλευτές του κάθονται οι “Σπαρτιάτες” 

Μόλις διαπιστώθηκε η παρουσία τους π ΣΥΡΙΖΑ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη χωροταξία στο κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος διαμαρτύρεται για το ότι τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ “συνορεύουν” με τα έδρανα του κόμματος των “Σπαρτιατών”.

Στην επιστολή, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «απαράδεκτο και αδιανόητο» το γεγονός ότι «επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και ζητά να αποκατασταθεί η χωροταξία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έχει προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στον κ. Τασούλα και του έθεσε το θέμα, ζητώντας να μην διακόπτεται χωροταξικά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την ΚΟ των “Σπαρτιατών” με τον πρόεδρο της Βουλής να της απαντά πως θα το εξετάσει.

Η τοποθέτηση των κομμάτων στη Βουλή

Σύμφωνα με τον καθορισμό των θέσεων για τους βουλευτές των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο κάτω διάζωμα θα κάτσουν από τα αριστερά προς τα δεξιά, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Τα υπόλοιπα 4 κόμματα θα λάβουν θέσεις στα “ορεινά” διαζώματα, με την Πλεύση να τοποθετείται πίσω από το ΚΚΕ (παρεμβαίνουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).

Οι “Σπαρτιάτες” δεν πήραν τελικά τις θέσεις που είχε παλιότερα η Χρυσή Αυγή, τοποθετήθηκαν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης θα βρίσκονται πάνω από του ΠΑΣΟΚ.