Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει για την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, με την χρησιμοποίηση εγγράφων για θέματα της υγείας της.

Η κα Αναγνωσστοπούλου εξέφρασε την αποστροφή της για την συμπεριφορά του Πολάκη και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται».

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, η Σία Αναγνωστοπούλου είπε χαρακτηριστικά πως «ό,τι προσπάθεια να κάνω, βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης».

Τα πνεύματα μεταξύ των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όξυνε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία δημοσίευσε προσωπικά έγγραφα για τη θεραπεία της κυρίας Αναγνωστοπούλου.

Ο Πολάκης καταφέρθηκε εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου, μέλους της τάσης «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου, ώρες πριν ξεκινήσει η πανελλαδική τους τηλεδιάσκεψη.

Σχολιάζοντας δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου, στις οποίες γινόταν αναφορές στο πρόσωπό του, ο κ. Πολάκης έγραψε δηκτικά: «Δεν κάνω για επιτελικές θέσεις», για να συνεχίσει, λέγοντας πως «το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν.(φωτο 3-4-5)». «ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

«Ο Πολάκης μου πετάει χτύπημα κάτω από τη μέση»

«Δεν μπορώ και δεν θα πω τίποτα, απορώ πώς έχει βγει και τι έχει πει ο καθένας και το τι είπε σε μία προσχεδιασμένη προδιάσκεψη. Δεν έχει βγει καμία απόφαση την οποία εγώ μπορώ να κοινοποιήσω», είπε και αρνήθηκε να διατυπώσει ακόμα και τη δική της θέση, σημειώνοντας:

«Δεν θα πω ούτε τι είπα εγώ σε μία κλειστή συνδιάσκεψη και δεν θα το κάνω για ένα λόγο: έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει τι λέει ο ένας και ο άλλος, ενώ υπάρχουν του κόσμου τα προβλήματα».

«Μετά την Κεντρική Επιτροπή και σε ό,τι με αφορά και τις προσπάθειες ενότητας που έχω κάνει, υπάρχει πάρα πολύ αναβρασμός. Έχει χυθεί απίστευτη τοξικότητα, από όλες τις πλευρές, εκτός από την ομάδα Αχτσιόγλου. Η ομάδα αυτή έχει υποστεί του κόσμου τις επιθέσεις και κανείς δε βγήκε να πει κάτι.

Γι’ αυτό λέω ότι, δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να λέει το μακρύ και το κοντό του. Είμαστε σε ένα μεταίχμιο, εγώ, ό,τι προσπάθεια να κάνω βγαίνει και μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση ο Πολάκης», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι, «κανείς από την ηγεσία δεν έχει τη διάθεση να κάνει ένα βήμα για τους δεσμούς που έχουν διαρραγεί».

O Κασσελάκης να πάρει θέση για την επίθεση του Πολάκη σε βάρος μου

Σε σχετικό ερώτημα που της έγινε για το αν της τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν το διέψευσε, είπε ωστόσο πως, «όταν υπάρχει δημόσια δήλωση κάποιου στελέχους, η απάντηση είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά τηλέφωνα εμένα δεν μου λένε τίποτα. Θεωρώ ότι, είναι αρμοδιότητα του προέδρου να πάρει δημόσια θέση».

Εκανε εκ νέου λόγο για «χτύπημα τοξικότητας», σημειώνοντας πως, «δεν ξέρω πώς να εκλάβω όταν γίνεται ένα τέτοιο χτύπημα μία μέρα πριν από τη διάσκεψη».

Σε ερώτημα για το αν η ομάδα Αχτσιόγλου θα αποχωρήσει για να δημιουργήσει κάτι νέο, απάντησε: «Αυτές είναι οι αποφάσεις που δεν παίρνω μόνη μου. Η προσωπική μου γνώμη και η προσπάθειά μου, δεν ελήφθη καθόλου υπόψη από την ηγετική ομάδα. Και επαναλαμβάνω ότι, η ομάδα Αχτσιόγλου δεν βγήκε με καμία δήλωση εμπρηστική προς κανέναν».

Χαρακτήρισε «προσβλητική και ταπεινωτική» τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και απάντησε ερωτηθείσα αν μπορεί να γίνει αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία με αυτόν τον τρόπο: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ ως έχει, με την τοξικότητα και τον φόβο μη διαφωνήσεις σε κάτι τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Έχει χαθεί αυτό που είχαμε πάντα με τον Τσίπρα. Η τοξικότητα δεν μπορούσε να κυριαρχήσει της συντροφικότητας».

Ερωτηθείσα, τέλος αν «είναι αργά», απάντησε πως, «τα είχα πει πριν με όλους τους τρόπους και όλους τους τόνους. Μπορούν να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης; Αυτά περί υπονομευτών; Φεύγουν στελέχη συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται. Είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Οργή από τον Πλεύρη και διάψευση Πολάκη

Στην επίθεση του Παύλου Πολάκη εναντίον της Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την οργή του για το περιστατικό αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν επικοινώνησε ποτέ με τον κ Πολάκη.

Ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, το όνομα του οποίου αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση του κ Πολάκη για την Σία Αναγνωστοπούλου σημείωσε αρχικά: «Δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Η χυδαιότητα αυτής της ανάρτησης για την κυρία Αναγνωστοπούλου ως ασθενή, ουσιαστικά επαναφέρει τη ρουσφετολογία».

Θ. Πλεύρης: Ο Πολάκης λέει ανοησίες

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε τηλεφώνημα από τον Παύλο Πολάκη, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Με τον κύριο Πολάκη εγώ δεν επικοινώνησα ποτέ» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας και εξήγησε ότι τα αντιικά φάρμακα δίνονταν μετά από μια συγκεκριμένη διαδικασία. «Εκείνο το διάστημα όλα γινόντουσαν με διαδικασίες βάση επιτροπής ΕΜΑ», είπε.

«Η κ Αναγνωστοπούλου προς τιμήν της ακολούθησε πλήρως την διαδικασία και ο κ Πολάκης λέει ανοησίες και αυτό το έκανε και άλλες φορές. Ακολουθήθηκε πλήρως η διαδικασίας, η κυρία Αναγνωστοπούλου δεν είχε κανένα πρόβλημα απ’ όσο γνωρίζω», σημείωσε.

«Για την κυρία Αναγνωστοπούλου όπως και για όλους τους ασθενείς γινόταν συνταγογράφηση από γιατρό και ακολουθούσε έλεγχος από επιτροπή αν πληρούσαν τα κριτήρια με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός 24 ωρών. Από τότε είχε τραβήξει μια ανάρτηση ότι καθυστερούσαν οι διαδικασίες», είπε επιπλέον.