Άνω – κάτω γίνεται το  κόμμα των “Σπαρτιατών” με μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα κίνηση, στην οποία προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον γραμματέα  της να καταδικάζει δημόσια ως «απαράδεκτες» τις δηλώσεις του προέδρου, Βασίλη Στίγκα.

Η δήλωση του Γιάννη Δημητροκάλη συνυπογράφεται από εννέα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, γεγονός που δείχνει τη δυναμική του Ηλία Κασιδιάρη στο εσωτερικό του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μόνοι βουλευτές που δεν υπογράφουν είναι ο ίδιος ο επικεφαλής του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ο Γεώργιος Ασπιώτης και ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κ. Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης -παρότι δεν υπέγραψαν- στηρίζουν τους υπόλοιπους βουλευτές κατά Στίγκα. Πράγμα που σημαίνει ότι οι 11 «αντάρτες» μπορούν να δημιουργήσουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα!

Νωρίτερα ο κ. Στίγκας είχε ενοχληθεί από την τοποθέτηση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος είχε μιλήσει υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας.

Ο Βασίλης Στίγκας έχει προαναγγείλει εξελίξεις, σε δήλωση που αναμένεται να κάνει αύριο το πρωί, της Παρασκευής.