Αύριο ή την Τρίτη ανακοινώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής, καθώς ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσει το θέμα, μετά από επιθεωρήσεις στρατοπέδων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ο υφυπουργός Άμυνας, Νικος Χαρδαλιάς, επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής μετά τις εξελίξεις των περασμένων ημερών και την ανάκληση ουσιαστικά του χρίσματος της ΝΔ από τον Γιώργο Πατούλη, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει.

Έτσι ο κ. Χαρδαλιάς εξελίσσεται ως “άνθρωπος για όλες τις δουλειές”, αφού πέρασε επιτυχώς από τον συντονισμό αντιμετώπισης της πανδημίας και τον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ., την εθνική άμυνα και τώρα τον Β βαθμό αυτοδιοίκησης.

Η επιλογή του κ. Χαρδαλιά γίνεται μετά την κόκκινη κάρτα από τον πρωθυπουργό στον Γιώργο Πατούλη ο οποίος την περασμένη Πέμπτη χόρευε ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η κυβέρνηση έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη στάση υπευθυνότας για στελέχη της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, επικεφαλής ενός υπουργείου που συμμετείχε στο συντονισμό των δυνάμεων στη μάχη με τις πυρκαγιές, ο οποίος έκανε διακοπές ενώ η χώρα καιγόταν,

Νωρίτερα την ίδια ημέρα η χώρα είχε αποχαιρετήσει τον συγκυβερνήτη του μοιραίου Καναντέρ, ενώ ετοιμαζόταν να αποχαιρετήσει το επόμενο πρωί τον κυβερνήτη και είχε κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος.

Η συγγνώμη που ζήτησε ο κ. Πατούλης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν συγκίνησε την Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου και δεν αποδέχθηκαν την δικαιολογία ότι επρόκειτο για «μία κακή στιγμή».

Η συμπεριφορά αυτή θεωρήθηκε απαράδεκτη, σημείωναν κομματικές πηγές, και μετέφεραν το μήνυμα πως τα μέλη της ΝΔ δεν μπορούν να βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία και να εκ φεύγουν των αρχών της παράταξης.

Δεν δέχθηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας

Ήδη από την Παρασκευή έπεσαν στο τραπέζι του Μαξίμου τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν με επιτυχία να ηγηθούν της κούρσας για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς με μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση -ήταν επί 11 χρόνια δήμαρχος Βύρωνα- και ο επίσης επιτυχημένος δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Βολιδοσκοπήθηκαν και οι δύο για το ενδεχόμενο να τρέξουν στην κούρσα για την περιφέρεια Αττικής με τον δήμαρχο Γλυφάδας κατά πληροφορίες να έχει ενδοιασμούς για το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά μικρό το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές. Σήμερα ο Γιώργος Παπανικολάου έκλεισε τα σχετικά σενάρια περί υποψηφιότητάς του και με ανάρτησή του στα social media ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Γλυφάδας.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού “Η Γλυφάδα μας”. Τα καλύτερα είναι μπροστά», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Παπανικολάου.

Ετσι οι εξελίξεις έτρεξαν πιο γρήγορα σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Χαρδαλιά ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, εκλήθη για συνάντηση στο Μαξίμου. Η υποψηφιότητα θεωρείται κλεισμένη, επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, αφού ο κ. Μητσοτάκης αύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κύπρο, ενώ αύριο το απόγευμα θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή, για τη θέση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.