Το πρώτο debate ενόψει των επικείμενων εκλογών έγινε στην κρατική τηλεόραση το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου και κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Οι εκπρόσωποι μίλησαν με επιχειρήματα, ήταν άνετοι και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδειξε ότι έχει μεγάλη άνεση λόγου, αλλά δεν κατάφερε να δώσει εικόνα ευχάριστου συνομιλητή.

Αντίθετα η Πόπη Τσαπανίδου, πέραν της άνεσης στον λόγο, σε αρκετά σημεία χαμογελούσε, δίνοντας μια ευχάριστη εικόνα. Μερικές φορές μάλιστα γελούσε, κάπως ειρωνικά απαντώντας εμμέσως σε όσα έλεγε ο κ. Οικονόμου.

Στα παραπολιτικά σημειώνεται η εικόνα με τις κάλτσες του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που έκλεψαν την παράσταση…

Ο Γιάννης Οικονόμου εμφανίστηκε στο πλατό της τηλεόρασης της ΕΡΤ με ριγέ κάλτσες, φορώντας κοστούμι και γραβάτα. Η τολμηρή αυτή λεπτομέρεια στο ντύσιμό του δεν πέρασε απαρατήρητη και σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα social media.

Στο πλατό δεν υπήρχε τραπέζι για τους καλεσμένους και η εμφάνιση των δύο πολιτικών πέρασε από το μικροσκόπιο όσων τους παρακολουθούσαν. Οι ριγέ κάλτσες έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης στα social media και ορισμένοι θύμισαν τις κοντές, πεσμένες του Αλέξη Τσίπρα που συνήθιζε να φοράει όταν ήταν πρωθυπουργός.

“Δεν μας είπατε πως δεν θα έχει τραπέζι και δεν ντυθήκαμε καταλλήλως”, ήταν η ατάκα της Πόπης Τσαπανίδου στο κλείσιμο της αναμέτρησής της με τον Γιάννη Οικονόμου. Η ριγέ κάλτσα όμως κέρδισε τις εντυπώσεις!