Πίεση για αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνάντηση, που είχε με τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al Hayek.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι είναι «ηθικό και δίκαιο» να έχει το δικό του κράτος ο λαός της Παλαιστίνης.

«Να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Να πιέσουμε όλη την Ευρώπη επειδή έχουμε ευρωεκλογές σε δύο εβδομάδες και εμείς ως το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτό που είναι δίκαιο και ηθικό που είναι ο παλαιστινιακός λαός να έχει το δικό του κράτος», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα Κυριακή και αύριο θα επισκεφθεί τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα, όπου και θα πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων συναντήσεις με μέλη του υπουργικού συμβουλίου της παλαιστινιακής Αρχής, εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και τον πατριάρχη της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνη, Θεόφιλο τον Γ’.

Τον κ. Κασσελάκη συνοδεύσουν η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχης Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.