«Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους, έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν», δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει ενημερωθεί επισήμως από κάποιον και χαρακτήρισε παλαιάς κοπής τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Κοντονής ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους και έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν είναι κάτι ευχάριστο, αλλά ούτε κάτι που θα ανατρέψει τη ζωή μου. Δεν μου το έχει ανακοινώσει κανείς, το είδα στις εφημερίδες και αποδέχομαι τη διαγραφή μου, που δεν ξέρω αν έγινε πριν ή μετά τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για την πρώτη διαγραφή που γίνεται από το γραφείο Τύπου, αυτές τις περίεργες ώρες. Ας το ανακοινώσουν, για να ξέρω ποια μέρα διαγράφηκα», είπε ο κ. Κοντονής.

Αναφορικά με το γεγονός ότι στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Είναι εκφράσεις ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης. Θυμίζει δεκαετία ’80 και τα “ο ένας κατέβηκε από το τρένο”. Εκφράσεις από το παρελθόν. Δεν αντλούν κάτι από το μέλλον, αλλά από το παρελθόν».

 Δεν υποστήριξα ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα

Παράλληλα, ο Σταύρος Κοντονής επανέλαβε ότι συναντήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα με τον κ. Τσίπρα, και του ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συζητήσαμε και του είπα ότι είναι αμετάκλητη η απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΚΕ. Ο λόγος ήταν κάποια εσωτερικά θέματα. Μια κατάσταση ακραίας εσωστρέφειας, με αναρτήσεις στο Facebook, με προσωπικές επιθέσεις. Εννοώ όλους αυτούς που με έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τα ήθη της Αριστεράς, δημοσιοποιούσαν απόψεις, όταν αυτές στρέφονταν κατά ενός ή άλλου συντρόφου. Με άκουσε και έφυγα. Δεν συνδυάστηκε ποτέ η αποχώρησή μου με το θέμα της δίκης», τόνισε.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπήρξε πολιτική σκοπιμότητα στην κατάρτιση του Ποινικού Κώδικα, ο Σταύρος Κοντονής τόνισε: «Δεν έχω εκφράσει άποψη ότι υπήρχε πολιτική σκοπιμότητα. Είχα εκφράσει τον φόβο μου ότι αυτή την κατάργηση θα τη βρούμε μπροστά μας στη δίκη της ΧΑ».