Έμμεσο μήνυμα προς όσους αμφιταλαντεύονται στο χώρο της αριστεράς με αποστασιοποίηση από τις θρησκευτικές παραδόσεις και γενικότερα από την εκκλησία έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου.

Με μια οικογενειακή φωτογραφία με το άγιο φως στην αναστάσιμη λειτουργία, συνόδευσε τις ευχές του για το Πάσχα, που το χαρακτήρισε ως μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε ο Αλέξης Τσίπρας διακρίνονται η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα και τα δυο παιδιά του, τα οποία έχουν μεγαλώσει πολύ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία να συνδυάσει τις ευχές για το Πάσχα με απαισιόδοξες προβλέψεις και κριτική εναντίον της κυβέρνησης:

«Το Πάσχα είναι η γιορτή της ελπίδας. Έρχεται πάντα να φωτίσει με τα Θεία Πάθη τη Σταύρωση και την Ανάσταση, την προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο. Να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας με όρους αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και δικαιοσύνης.

Να κερδίσουμε το Φως και την άνοιξη.

Φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης μας βρίσκει σε διασταυρούμενες κρίσεις.

Η πανδημία επιμένει και αφαιρεί ζωές.

Η ακρίβεια μεγαλώνει και τραυματίζει ζωές.

Το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο.

Ενώ ο πόλεμος έχει χτυπήσει και πάλι την πόρτα της Ευρώπης.

Εκείνοι που έχουν την ευθύνη για την προστασία της ζωής μας μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτιά μας. Πραίτορες, Γραμματείς, Φαρισαίοι και Πόντιοι Πιλάτοι διαστρεβλώνουν την αλήθεια, κερδοσκοπούν στο δράμα, ωθούν την κοινωνία μας στο Γολγοθά της αδικίας, της φτώχειας και της ανασφάλειας.

Πάντα και πάντα όμως, σε όλη τη διαδρομή της Ιστορίας, ο λαός μας ξέρει να βρίσκει τους δρόμους της Ανάστασης. Να κάνει το Γολγοθά, μια Νέα Αρχή. Αυτή τη Νέα Αρχή συμβολίζει το Πάσχα του 2022.

Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε τη Σταύρωση ελπίδα και σιγουριά για το αύριο. Να ανοίξουμε χώρο στο Φως με το κουράγιο, την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα, την αγάπη».