* Θετική η εικόνα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με την ελπίδα ότι το άνοιγμα θα διασώσει τον τζίρο και θα προφυλάξει τα μαγαζιά από λουκέτα.-

* Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας από καταστηματάρχες και καταναλωτές.-

Παρά το τσουχτερό κρύο, οι καταναλωτές βγήκαν από νωρίς το πρωί στους δρόμους προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους, έχοντας στείλει το απαραίτητο sms και τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη η κίνηση ήταν ικανοποιητική. Όχι ότι γέμισαν τα μαγαζιά, αλλά οι εικόνες από μικρές ουρές έξω από τις πόρτες έδειξαν ότι έγινε ένας ικανοποιητικός τζίρος και η πόλη μπήκε σε μια μορφή κανονικότητας.

Στην Καλαμαριά η αγορά ανέπνευσε και οι καταστηματάρχες φρόντισαν για την τήρηση των μέτρων. Σε κατάστημα ανδρικών ειδών στην οδό Πασαλίδη η υπεύθυνη καταστήματος ανέφερε ότι “αν και ο χώρος επιτρέπει την παρουσία τεσσάρων ατόμων, εντούτοις εμείς βάζαμε έναν πελάτη μόνο μέσα, από φόβο για κάθε ενδεχόμενο.”

Το άνοιγμα της αγοράς έγινε με ικανοποιητικές εκπτώσεις. Αν και δεν θα υπάρχει πλέον ραντεβού καταστηματάρχη με πελάτη, οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους χρονικούς περιορισμούς των δύο ωρών για τις μετακινήσεις τους.

«Οι εκπτώσεις μας θα είναι πολύ μεγάλες ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να πουλήσουμε το εμπόρευμα που έχουμε τόσο καιρό», είπαν άλλοι καταστηματάρχες.

«Είναι η περίοδος των εκπτώσεων και έχω βγει να ψωνίσω ρούχα και παππούτσια για τα παιδιά μου γιατί στις γιορτές δυσκολευτήκαμε, λίγο με το click away», λένεοι πρώτοι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Οι πελάτες κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας. Θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.

Ικανοποιητική ήταν και η κίνηση στην Αθήνα, όπου  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Καφούνης δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδιάλειπτη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προσέλευση των αγοραστών ήταν αναμενόμενη με τον κόσμο να σχηματίζει ουρές έξω από ορισμένα καταστήματα, τηρώντας την υποχρεωτική απόσταση και τα άλλα μέτρα προστασίας.