Αναρτήθηκαν στην ειδική εφαρμογή τα ποσά που αντιστοιχούν στους δικαιούχους οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα του Power Pass για επιστροφές χρημάτων από το ρεύμα.

Όπως προκύπτει, στην εφαρμογή του Power Pass αναρτήθηκαν πλέον τα ποσά που θα λάβει κάθε πολίτης – δικαιούχος, ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και την 31η Μαΐου του 2022.

Πώς θα δείτε το ποσό της επιστροφής

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:

Επισκεφτείτε στην εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
Μόλις συνδεθείτε η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».

Παρακάτω, βρίσκεται η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Αρχίζουν σύντομα οι πληρωμές – Εφάπαξ το ποσό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε χθες ότι οι πληρωμές για το Power Pass θα ξεκινήσουν εντός των ημερών. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο στόχος είναι μέχρι τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο κάθε ένας θα πάρει το σύνολο του ποσού (δηλαδή εφάπαξ, σε μία δόση), όμως η επιστροφή στους λογαριασμούς θα γίνει σταδιακά, καθώς είναι εκατομμύρια οι δικαιούχοι».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την αύξηση των επιδοτήσεων στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού.

Ο υπουργός, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει κλείσει η στρόφιγγα από τη Μόσχα, τότε θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος