Τα ίδια πρόσωπα σε μεγάλο ποσοστό ανέλαβαν τις θέσεις αντιπεριφερειαρχών και τομεαρχών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με βασικό κριτήριο τους σταυρούς, που πήραν στις εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε ότι έγινε απόλυτα σεβαστή η βούληση και επιλογή των πολιτών, όπως εκφράστηκε στις κάλπες του Μαΐου, μέσα από την κατάταξη στη σταυροδοσία.

Παρουσιάζοντας το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι περιλαμβάνει τρεις παράλληλες κατηγορίες θέσεων ευθύνης: επτά Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έξι θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας και τρεις Τομεάρχες, επίσης με ευθύνη στο σύνολο της Περιφέρειας.

Επίσης μίλησε για μοντέλο, που θα έχει πολλά πλεονεκτήματα ,όπως:
-Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά Περιφερειακές Ενότητες και αξιοποιούμε τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές.
-Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης, που μας επιτρέπουν να αθροίζουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας.
-Τρίτον, έχουμε τομείς αιχμής στους οποίους εστιάζουμε, αξιοποιώντας και τις δομές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως μεταξύ άλλων το Κέντρο Πολιτισμού, το Film Office, τα υποστηρικτικά κοινωνικά κέντρα, για να συνεχίσουμε να παράγουμε αποτελέσματα για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
«Δημιουργούμε ένα νέο, σύγχρονο διοικητικό σχήμα αποτελεσματικότητας, ταχύτητας και ευελιξίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το νέο σχήμα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι το εξής:

-Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου
-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης
-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης
-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής
-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου
-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος
-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:
-Οικονομικών και Προγραμματισμού: Αθηνά Αηδονά
-Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας
-Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας
-Μεταφορών και Επικοινωνιών: Στάθης Αβραμίδης
-Αγροτικής Οικονομίας: Σωτήρης Μπάτος
-Δημόσιας Υγείας: Χρήστος Μήττας

Τομεάρχες:
-Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη
-Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος
-Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Δημήτρης Ασλανίδης
Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης ορίστηκε η κ. Αθηνά Αηδονά.

Με συλλογικότητα χωρίς εγωϊσμούς

Απευθυνόμενος στα νέα μέλη της διοίκησης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Σε όλους εσάς τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Τομεάρχες, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους. Να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σκληρή δουλειά με αποτελέσματα, παραγωγή έργου και λύσεις.

Με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς. Με ταχύτητα, συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε ως ομάδα με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας. Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Τομεαρχών με τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους 38 Δημάρχους, με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Να χτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Και θα τα καταφέρουμε! Καλή δουλειά. Καλή επιτυχία».