Δεν έχει ακόμη λυθεί το πρόβλημα και έτσι δεν πρέπει να κατεβάζουν ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους οι κάτοικοι της Καλαμαριάς και του Δήμου Θερμαϊκού επειδή έχει διακοπεί επί μέρες η λειτουργία  του Κέντρου Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Θέρμη μετά από σοβαρή βλάβη.

 

Σε σχετικές ανακοινώσεις αναφέρεται ότι μετά το πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών Θέρμης (ΚΔΑΥ), το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του και πρόκειται να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να μην μπορεί να γίνει η εκτροπή των φορτίων ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι κάτοικοι  και οι επιχειρήσεις στην Καλαμαριά να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και  να αποφύγουν την εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους, έως ότου αποκατασταθεί το πρόβλημα. Θα υπάρξει ενημέρωση για ότι νεώτερο προκύψει.»

 

Επίσης σε Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ υπενθυμίζει ότι έχει τεθεί

εκτός λειτουργίας το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης  και προσθέτει:

“Ενημερώνονται όλοι οι κάτοικοι ότι μετά από σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών Θέρμης (ΚΔΑΥ), το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες και του Δήμου Θερμαϊκού, έχει διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του και πρόκειται να παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του.

Κατ’ επέκταση, η εκτροπή των φορτίων ανακύκλωσης τόσο του Δήμου Θερμαϊκού όσο και των υπόλοιπων Δήμων που αποθέτουν τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες τους στο συγκεκριμένο χώρο, καθίσταται ανέφικτη.

Διαβεβαιώνεται ωστόσο και παρά το γεγονός ότι η λειτουργία του ΚΔΑΥ δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητες του Δήμου, ότι διερευνάται κάθε πιθανή εναλλακτική από την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Δεδομένου του απρόοπτου συμβάντος, παρακαλούνται θερμά οι κάτοικοι , τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα να επιδείξουν κατανόηση και υπομονή και  να αποφύγουν την εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους, έως ότου υπάρξει αποκατάσταση της βλάβης.

Για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το ζήτημα θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση.”