Τελέστηκαν την Κυριακή, παρουσία πολλών επισήμων και πιστών από την ευρύτερη  περιοχή τα εγκαίνια της μικρής εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων στον οικισμό  Πανεπιστημιακών του Α.Π.Θ. στην  Φούρκα της Κασσάνδρας.
Παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, η Διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Γιώργος και Π. Μπίλλιας η Δημαρχος Κασσανδρας Α. Χαλκιά, η πρόεδρος της Φούρκας Σούλα Καρούτσου, Δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οικιστές της περιοχής.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς με τον Νίκο Καρακώστα.
Ο Νίκος Καρακώστας, επικεφαλής του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου και πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων, πρωτοστάτησε για την αναστήλωση της μικρής εκκλησίας και δήλωσε σχετικά:
“Το εκκλησάκι με κτητορική επιγραφή 1884, είχε καταστραφεί στην επανάσταση του 1821.
Η αρχική ανέγερση πρέπει να έγινε γύρω στον 15ο αιώνα. Στο εκκλησάκι δίπλα ήταν μια πηγή και ποτίστρα, όπου ξεδιψούσαν οι άνθρωποι και τα ζωντανά τους,  εκεί γύρω δε ήταν οι καλύτεροι μπαξέδες. Λίγο πριν καταρρεύσει το σώσαμε οι οικιστές και οι φίλοι μας”.
Επίσημοι και παραθεριστές στα εγκαίνια του μικρού ναού των Αγίων Θεοδώρων.