Επιλέγουν την Χαλκιδική και για τα Σαββατοκύριακα με αποτέλεσμα να φρακάρουν οι οδικές αρτηρίες. Απούσα και πάλι η τροχαία από βασικούς κόμβους.

 

Ουρές αυτοκινήτων, που άρχιζαν από τον Φοίνικα και έφταναν έως τα φανάρια της “Νεράιδας” μέσω της οδού Γεωργικής Σχολής και από το εμπορικό κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έως τον κόμβο του Ρυσίου μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων σχηματίστηκαν από τις 11.00 π.μ. μέχρι και αργά το μεσημέρι.

Μεγάλη κίνηση παρατηρήθηκε από τις δυτικές περιοχές της πόλης και κυρίως από την περιφερειακή, στη συμβολή της οποίας με την Μουδανίων άρχιζε το μποτιλιάρισμα. Αυτό εν μέρει οφειλόταν και στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτοκινήτων είχε ξένες πινακίδες, κυρίως από Σκόπια, Σερβία και Βουλγαρία με οδηγούς και επιβάτες, που επιλέγουν την Χαλκιδική όχι μόνο για πολυήμερες διακοπές, αλλά και για Σαββατοκύριακα.

Ο ίδιος “χαμός” γινόταν και από την οδό Γεωργικής Σχολής, καθώς πολλοί οδηγοί άφηναν την Μουδανίων για να ακολουθήσουν την παράλληλη οδό, που όμως είχε επιβάρυνση, λόγω και των αυτοκινήτων, που κατευθύνονταν προς Επανομή και Περαία – Μηχανιώνα.

Δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί, που προσπαθούσαν να βρουν άλλες διόδους διαφυγής, μέσω Ρυσίου και Καρδίας αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία γιατί ξανάβγαιναν στις μεγάλες αρτηρίες.

Πάντως η τροχαία ήταν απούσα από τις περισσότερες διασταυρώσεις και κυρίως από εκεί, που θα μπορούσε να διευκολύνει την κατάσταση, όπως στα Πράσινα Φανάρια, στον κόμβο Αεροδρομίου και στις επόμενες διασταυρώσεις, προς Καζίνο και “Ιντερσαλόνικα”.  Κάπου – κάπου περνούσαν μοτοσικλετιστές της τροχαίας από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου, των οποίων όμως η διέλευση και η παρουσία ήταν απολύτως άχρηστη.

Ανάλογη κατάσταση αναμένεται να επικρατήσει και από το απόγευμα της Κυριακής, κατά την επιστροφή των εκδρομέων, αν βέβαια η τροχαία παραμείνει απούσα από τις μεγάλες διασταυρώσεις των δρόμων.