Διαρρήκτης εξοχικών σπιτιών στην παραλιακή ζώνη από Επανομή έως Νέα Μουδανιά, που είχε ρημάξει κατοικίες τροχόσπιτα και ένα νεόδμητο ξενοδοχείο, εντοπίστηκε από την αστυνομία και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Χαλκιδικής. 

Πρόκειται για έναν 19χρονο ρομά, που έμπαινε αθόρυβα σε εξοχικές κατοικίες και τροχόσπιτα, που λόγω κορωνοϊού δεν κατοικούνται. Η δράση του νεαρού εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Μουδανιών.

Πιο πολύ έδρασε στην περιοχή του δήμου Νέας Προποντίδας στην Χαλκιδική και κυρίως στην Καλλικράτεια και πέριξ των Μουδανιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο νεαρός, εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών αδυνατούν να τις επισκεφθούν, λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό, φέρεται ότι διέπραξε συνολικά 12 διαρρήξεις.

Στο διάστημα 19 μηνών, από τον Αύγουστο του 2019 ως και τον Φεβρουάριο του 2021, ο νεαρός «ποντικός είχε μπει τουλάχιστον σε εννέα κατοικίες από τις οποίες είχε αρπάξει ηλεκτρικές συσκευές, οικιακά είδη και εργαλεία.

Όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει και ποσότητες χαλκού και μετάλλων από το νεόδμητο ξενοδοχείο που διέρρηξε.

Ο 19χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ερευνάται ωστόσο αν έχει σχέση με συνεργούς που έχουν διαρρήξει το τελευταίο διάστημα και πολλά εξοχικά στην περιοχή της Επανομής.

Εξιχνίασαν κλοπή και στην Θεσπρωτία

Έευνε στη Θεσπρωτία πραγματοποιούν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας για να εντοπίσουν τα ίχνη ενός Έλληνα διαρρήκτη που είχε εισβάλει σε ένα σπίτι στην κοινότητα Πλαταριά το περασμένο Σάββατο και είχε αρπάξει πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων.

Ωστόσο, ο δράστης παραμένει άφαντος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.