Ισχυρή βροχόπτωση σημειώνεται από τις πρωϊνές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, που συνοδεύεται από δυνατούς ανέμους, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και καθυστερήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσαν οι άνεμοι και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ενώ πιο ισχυρές είναι οι βροχοπτώσεις, που ξέσπασαν στους νομούς της Πιερίας και της Ημαθίας.

Στη Θεσσαλονίκη οι άνεμοι που κατά διαστήματα έφθασαν τα 6 μποφόρ είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δένδρα, να ξηλωθούν τέντες και να μετακινηθούν κάδοι απορριμμάτων, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος.

Η πυροσβεστική κλήθηκε σε δύο περιπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη για κοπές δένδρων και σε μία εξ αυτών, στην Τούμπα, καταγράφηκε ζημιά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο από πτώση κλαδιών.

Καταιγίδες έπληξαν την Ημαθία και την Πιερία, όπου η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Στην Κατερίνη, λόγω της κακοκαιρίας και της πτώσης δένδρων καταγράφονται μικρές καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού (Θεσσαλονίκη – Λάρισα), ενώ προβλήματα από υπερχειλίσεις ρεμάτων υπάρχουν σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της Πιερίας.

Οι καθυστερήσεις ήταν της τάξεως των 8 -15 λεπτών, λόγω πτώσης δέντρων από την κακοκαιρία στην περιοχή της Κατερίνης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την ΕΜΥ δόθηκε η ακόλουθη πρόγνωση

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-12-2020

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές. Τα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, που εως το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και από τις βραδινές στις υπόλοιπες περιοχές βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα θαλάσσια πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το μεσημέρι θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 08-12-2020
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στα δυτικά, τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ στα δυτικά θα ενταθούν.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.