Τοπικές καταιγίδες, που συνοδεύονταν από κεραυνούς και ισχυρό αέρα προκάλεσαν προβλήματα στους δρόμους και είχαν ως αποτέλεσμα να αδειάσουν από κόσμο το μεσημέρι και το απόγευμα οι ακτές στα πέριξ της Θεσσαλονίκης και στη Χαλκιδική.

Στα παραλιακά μαγαζιά οι υπεύθυνοι έτρεχαν και δεν έφταναν, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Εκεί που έβρεχε στην Καλλικράτεια πιο κάτω στην Ποτίδαια είχε ήλιο. Έτσι ο κόσμος δεν μπορούσε να παραμείνει για πολύ στις παραλίες και η επιστροφή στη Θεσσαλονίκη άρχισε από νωρίς το μεσημέρι. Ισχυρές ήταν οι βροχοπτώσεις και προς Ασπροβάλτα, Σταυρό και Βόλβη, καθώς και στη Βόρεια Χαλκιδική.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, ενώ χαλαζόπτωση μικρής διάρκειας και έντασης “χτύπησε” την περιοχή από τα Σύλατα έως την Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο στη Χαλκιδική. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, ένα δέντρο έπεσε στην Καλλικράτεια ενώ αργότερα τα φαινόμενα εξασθένησαν. Στο μεταξύ αυξημένη ήταν έως το βράδυ η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανίων μέσω της οποίας επέστρεφαν στην πόλη οι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου.

Όπως μετέδωσαν οι ανταποκριτές της ΕΡΤ, άσπρισαν από το χαλάζι αυλές σπιτιών στο Δροσερό Εορδαίας, ενώ έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Στο μεταξύ διατηρείται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, που εκδόθηκε το Σάββατο και προέβλεπε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους
ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από
ισχυρούς ανέμους.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (06-07-2020)
α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική
Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες.

3. Την ΤΡΙΤΗ (07-07-2020)
Η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα
υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος .