Στα άσπρα ντύθηκε η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή,, καθώς από την νύχτα άρχισε να χιονίζει και μέσα στην πόλη, αλλά χωρίς να το στρώσει πολύ. Μόνο πάνω στα αυτοκίνητα έχει μαζευτεί λίγο χιόνι, όπως και στα πάρκα, για να παίξουν τα παιδιά, όσα τολμήσουν να βγουν με το τσουχτερό κρύο.

Η θερμοκρασία στην πόλη έπεσε στους μείον 2 βαθμούς και στις 9.00 π.μ. σήμερα Σάββατο ήταν στο μηδέν.

Στις γύρω ορεινές περιοχές και στα προάστια έπεσε περισσότερο χιόνι με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις.

Σε άλλους νομούς τα προβλήματα είναι περισσότερα και έτσι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, τα οχήματα που κινούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, της Πέλλας και του Κιλκίς.

Ειδικότερα, στη Χαλκιδική απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ιερισσού (από το 55ο έως το 85ο χλμ), στη διασταύρωση Βάβδου, στο δημοτικό διαμέρισμα Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη και στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Στην Πέλλα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας και στο Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων.

Την ίδια ώρα, χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Φλώρινα η θερμοκρασία ήταν -6 βαθμοί Κελσίου, στην Πτολεμαΐδα -5, στην Κοζάνη -3, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης -1, στην Αριδαία 0, στο Κιλκίς 1 και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 2 βαθμοί.