Άλλη μία πρωτοβουλία, που τιμά την αποστολή του, ανέλαβε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι της περιφέρειάς του, προκειμένου να συνετιστούν οι μοναχές στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, προχώρησε στην κίνηση αυτή προκειμένου ν’ αποφευχθούν δυσάρεστα περιστατικά και επειδή δεν θέλει να χαρακτηριστούν τα μοναστήρια της περιοχής του ως χώροι «αντιρρησιών» κατά του εμβολίου.

Μιλώντας σ’ εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ στις Σέρρες, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου έκανε γνωστό πως απέστελλε την αστυνομία σε μοναστήρι στο χωριό Φαιά Πέτρα, προκειμένου να συνετιστεί η ηγουμένη ώστε «μην κάνει του κεφαλιού της» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Σιδ/στρου Μακάριος έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι
Παρουσία της αστυνομίας η θεία λειτουργία στον ιερό ναό.

 

«Εγώ ο ίδιος έστειλα την αστυνομία στο μοναστήρι για να έχουν τον φόβο δεν είναι ανεξέλεγκτοι αλλά δεν μπορεί να γίνονται κάθε μέρα. Πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Είπα της μοναχής να προστατευτεί τόσο ίδια όσο και να προστατεύσει τους πιστούς που έρχονται στο μοναστήρι» δήλωσε, ζητώντας από τις μοναχές των μοναστηριών της περιφέρειάς του να σέβονται τα μέτρα που αποσκοπούν στη δημόσια υγεία.

Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου αποκάλυψε πρόσφατα επίσης, πως ιερέας έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, αν και εμβολιασμένος, όταν παραβρέθηκε σε γλέντι που προηγήθηκε γάμου που στη συνέχεια ο ίδιος τέλεσε. Εκτός από τον θάνατο του ιερέα, κόλλησαν κορωνοϊό οι περισσότεροι συγγενείς και καλεσμένοι στον γάμο.

Ο ίδιος μητροπολίτης τον περασμένο Απρίλιο  είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την οποία του ζητούσε να πραγματοποιηθούν οι Λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα κεκλεισμένων των θυρών και είχε θέσει τους κληρικούς της Μητρόπολης στην υπηρεσία της κυβέρνησης για οποιαδήποτε εθελοντική εργασία.