Θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 διαγνώστηκε ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, που είχε συνιερουργήσει στον Άγιο Δημμήτριο στις 26 Οκτωβρίου, μαζί με άλλους τέσσερις μητροπολίτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης ο κ. Θεόκλητος παρουσίασε συμπτώματα ίωσης και υπεβλήθη στο τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

«Κατόπιν τούτου ο Σεβασμιώτατος παραμένει σε καραντίνα καθώς οι ιατροί του τον συνεβούλευσαν και φυσικά τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς ο Ε.Ο.Δ.Υ. ορίζει για τον κορονοϊό, θα παραμείνουν κλειστά επί δεκατετραήμερο, προς αποφυγή διασποράς του ιού», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Παράλληλα απευθύνεται έκκληση στους πιστούς με την παράκληση: «Να προσέχετε τους εαυτούς σας, να φοράμε μάσκα εντός και εκτός των Ιερών Ναών άπαντες και ο Μητροπολίτης μας παρακαλεί όλους να προσεύχεσθε υπέρ αυτού, όπως και εκείνος δέεται υπέρ υμών».

Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου την ημέρα της παρουσίας του σεβασμιωτάτου Θεοκλήτου παρέστη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.