Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΕΙ”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πρωί παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων.

Στο μήνυμά του, μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Καράογλου αναφέρει:

«Ο Μακεδονικός Αγώνας υπήρξε το “Ευαγγέλιο της ελληνικής φυλής” όπως είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποποιία του Ελληνισμού που άνοιξε το δρόμο για την οριστική απελευθέρωση της Μακεδονίας μας.

Ο Μακεδονικός Αγώνας διδάσκει και παραδειγματίζει πως πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίζουμε τις αυξημένες προκλήσεις των καιρών και πως τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Απαιτείται ομόνοια, συστράτευση και διαρκής επαγρύπνηση ώστε να προφυλάξουμε τα κεκτημένα και να αποδείξουμε ότι μέσα μας ζει ακόμα το πνεύμα του Μακεδονικού Αγώνα».

Θ. Καράογλου: “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΗΡΩΙΣΜΟΥ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ”

«Υπόδειγμα ηρωισμού» χαρακτήρισε τον Ναύαρχο Βότση, ο οποίος κατά τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο στις 18 Οκτωβρίου 1912 ανατίναξε με τορπίλες το τουρκικό πολεμικό «Φετχί Μπουλέντ» που ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το τέλος των εκδηλώσεων «Βότσεια 2020», που διοργάνωσε το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ναυάρχου Βότση που βρίσκεται δίπλα στο Λευκό Πύργο και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του.

Αμέσως μετά ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως «στους ήρωες αρμόζει να τιμούνται, γι’ αυτό και σήμερα αποδίδουμε φόρο μνήμης στον άνδρα που με τη δράση του υπήρξε υπόδειγμα ηρωισμού.

Το παράδειγμά του εμπνέει στο διηνεκές, ιδίως σε περιόδους εθνικής επαγρύπνησης, όπως αυτή που βιώνουμε.  Το πάθος του Ναυάρχου Βότση για την ελευθερία αποτελεί οδηγό για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων».