Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Βόρειας Ελλάδας και Μακεδονίας Θράκης είχαν το πρωί της Κυριακής 18.12.2022 μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών “ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ” με αντικείμενο συζήτησης τη διάσωση και αξιοποίηση του εμβληματικού και διατηρητέου κτιρίου που είναι γνωστό ως “ΠΑΛΑΤΑΚΙ” ή “ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ”.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν όλοι οι εν ζωή πρώην υπουργοί που ήταν διαχειριστές ή (και) ένοικοι του κτιρίου. Ορισμένοι εξ αυτών παρέστησαν, άλλοι εκπροσωπήθηκαν από συνεργάτες τους και κάποιοι δήλωσαν παρόντες μέσω τηλεφωνημάτων ή μηνυμάτων.
Έξι από τους πρώην Υπουργούς που παρέστησαν, οι (με σειρά θητείας): Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Ορφανός , Γιώργος Πασχαλίδης (επί υπουργίας του χαρακτηρίστηκε διατηρητέο) και Γιάννης Μαγκριώτης, αλλά και ο Χάρης Καστανίδης, εκπροσωπούμενος από τη συνεργάτιδά του κ.Σπυροπούλου, δήλωσαν αλληλέγγυοι στη προσπάθεια να σωθεί το ΠΑΛΑΤΑΚΙ.
Επίσης, οι κ.κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, Θεόδωρος Καράογλου, Μαργαρίτης Τζίμας, Γιώργος Καλαντζής, Μάρκος Μπόλαρης και Σωκράτης Ξυνίδης, δήλωσαν πως στηρίζουν την πρωτοβουλία.
Τους παριστάμενους ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειες της “Πρωτοβουλίας” τα μέλη της: Κώστας Μαμέλης, δικηγόρος, λογοτέχνης, Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής, γενετιστής, πρόεδρος αποφοίτων ΑΠΘ, Πρόδρομος Νικηφορίδης, αρχιτέκτονας, Νίκος Καρακώστας, πρόεδρος συνταξιούχων δικαστικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Μπάμπης Γιαννακίδης, δημοσιογράφος.
Σημαντικές παρεμβάσεις για το θέμα έγιναν και από τους παριστάμενους: Σάκη Τζακόπουλο πρ. Πρόεδρο Τ.Ε.Ε./ΤΚΜ, Διονύση Ανανιάδη, γιατρό, πρώην μπασκετμπολίστα, Αθανάσιο Ακριτίδη πρ. Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Απόστολο Παπαγεωργίου, Αρεοπαγίτη, Νίκο Βαρσακέλη, καθηγητή Οικονομικών Α.Π.Θ., Χρύσα Αράπογλου πρ. Βουλευτή, Τάσο Τζήκα, πρόεδρο της HELEXPO-Δ.Ε.Θ. , Βαγγέλη Λαζαρίδη, εκπρόσωπο των φοιτητών δημοσιογραφίας του Α.Π.Θ., κ.α
Μεταξύ των προτάσεων που διατυπώθηκαν ήταν κι αυτή του προέδρου της HELEXPO-ΔΕΘ, κ.Τζήκα: Η επόμενη συνάντηση που θα προγραμματιστεί να είναι διευρυμένη και να συμμετάσχουν: η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / ΤΚΜ, τα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων κ.α