Με θρησκευτική κατάνυξη και εκδηλώσεις πολιτισμού η Καλαμαριά τιμά και γιορτάζει από σήμερα Πέμπτη την Μεταμόρφωση του Σωτήρος με επίκεντρο τον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό στο κέντρο της πόλης.

Οι Καλαμαριώτες και άλλοι επισκέπτες προσέρχονται για να προσκυνήσουν στο ναό, όπου σήμερα τελούνται ιερά αγρυπνία, εσπερινός και λειτουργία, ενώ αύριο Παρασκευή, ώρα 19.30 θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα.

Το πρωί του Σαββάτου, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ.

Με διήμερο πανηγύρι γιορτάζει ο Δήμος

Ο Δήμος Καλαμαριάς εξέδωσε για την γιορτή την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με διήμερο πανηγύρι στις 4 και 5 Αυγούστου γιορτάζει ο Δήμος Καλαμαριάς τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος που είναι στις 6 του μηνός.  Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων διοργανώνει στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού εκδηλώσεις με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.

«Με χαρά θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, μετά από δύο χρόνια, αφού ο covid 19 δε μας άφησε περιθώρια να διοργανώσουμε το πανηγύρι μας. Φέτος οι ποντιακοί  σύλλογοι της Καλαμαριάς θα μας ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες κι ελπίζω ο κόσμος να διασκεδάσει, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο πολύ ανάγκη το έχει», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 στις 9μ.μ  η Αδελφότητα Κρωμναίων, η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «οι Μίθριοι» και η Χορωδία Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν τραγούδια και χορούς από τον Πόντο.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί ποντιακό γλέντι, με τον Γιώργο Στεφανίδη στη λύρα και το τραγούδι, τον Γιώργο Ιακωβίδη στο κλαρίνο, τον Νίκο Σιδηρόπουλο στο λαούτο και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι την Πέμπτη 4, Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, ο παράδρομος της Χηλής, όπου παρκάρουν αυτοκίνητα, θα είναι κλειστός από τη Μητροπολίτου Χρυσάνθου μέχρι τη Μουρουζηδών και ώρες 7:00π.μ έως τις 23:00 το βράδυ.