Ενώ οι διαβουλεύσεις τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Αθήνα για την έγκριση και επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμο σημείο, οι προκλήσεις με χάρτες και συνθήματα δεν έχουν τελειωμό.

 

Πέραν των νέων δηλώσεων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για δήθεν “μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα, φαίνεται ότι στο παγκόσμιο σύστημα προπαγάνδας έχουν περάσει οι σκοπιανές θέσεις με αποτέλεσμα οι μεγαλύτεροι διεθνείς ιστότοποι να δημοσιεύουν χάρτες με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. (REPUBLIC OF MACEDONIA).

Είναι ενδεικτικός ο χάρτης των προβλέψεων για τις καιρικές συνθήκες, που δημοσιεύεται σε ένα από τα πιο γνωστά site σε όλο τον κόσμο, το Weather.com, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί επίσημα η Google, αφού αντικατέστησε την προηγούμενη εφαρμογή στον επιλογέα των ειδήσεων.

Και καλά η Google ή οι Σκοπιανοί, την δουλειά τους κάνουν, αλλά να μην βρεθεί ένας υπάλληλος στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να τους στείλει ένα e mail και να τους πει να γράφουν στον χάρτη του καιρού FYROM, όπως είναι η επίσημη ονομασία της χώρας στον ΟΗΕ ή έστω να βάλουν το  North Macedonia, όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών;

Αλλά ποιος να ασχοληθεί με αυτά; Νομίζουν ότι αν γραφτεί στα χαρτιά το “Βόρεια Μακεδονία” θα κλείσει το θέμα. Όλοι όμως ξέρουν πλέον, όπως φυσικά και πρώτος ο Ζάεφ ότι το “Βόρεια” είναι για τα μάτια του κόσμου. Οι ενδείξεις με τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού αλλά και με την παγκόσμια προπαγάνδα είναι επαρκείς ως προς το τι τελικά θα καθιερωθεί και αν θα εκλείψουν οι αλυτρωτικές και άλλες κορώνες…