Ομάδα περίπου 60 ατόμων με προφανή “ιδεολογικά” κίνητρα, αντίθετα στην κυβέρνηση και στο “σύστημα εξουσίας” και ανιχνευόμενα μεταξύ ακροδεξιών τραμπούκων, αντιεξουσιαστών και αναρχικών, ενοχοποιείται για την επίθεση εναντίον πυροσβεστών το βράδυ στη Βαρυμπόμπη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έσπευσαν στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και απομάκρυνε την ομάδα των αγνώστων ατόμων, που επιτέθηκε στους πυροσβέστες, ενώ εκτελούσαν το καθήκον τους. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:30, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πυροσβέστες δέχθηκαν λεκτική επίθεση από ομάδα νεαρών ατόμων, οι οποίοι επιχείρησαν να τους προπηλακίσουν.

Δημοσιογράφοι, που κάλυπταν το ρεπορτάζ μίλησαν για τραμπούκους, που εμφανίστηκαν ως αγανακτισμένοι, αλλά τα κίνητρά τους είχαν πολιτικό επικάλυμμα.

Εξ αυτού συνάγεται και η πιθανότητα να εμπλέκονται τέτοια άτομα σε σχέδιο εμπρηστών, που καταστρέφουν την χώρα ή να ευνοούν τέτοιες πράξεις ενάντια σε αυτό, που αποκαλούν “χούντα του Μητσοτάκη”.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσε μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι άνδρες της οποίας παρατάχθηκαν κατά μήκος της γέφυρας, εμποδίζοντας την πρόσβαση των τραμπούκων προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής.